Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Elektrische verwarming kiezen

Eurom Alutherm Baseboard Heater

 

Je bent op zoek naar een nieuwe elektrische verwarming voor in huis, maar hebt geen idee wat je moet kiezen. Helemaal niet gek, want ons aanbod aan elektrische kachels is behoorlijk groot. Wat is nou de beste elektrische verwarming voor jouw woonsituatie? We helpen je graag met dit lastige vraagstuk door je informatie te geven over de verschillende soorten elektrische verwarming en meteen de voor- en nadelen op een rij te zetten. Ook bespreken we per ruimte welk soort kachel je hier het best kunt plaatsen.

Welke soorten elektrische verwarming zijn er?

Tijdens jouw zoektocht naar geschikte elektrische verwarming zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar permanente verwarming of bijverwarming? Hoe groot is de ruimte die je wilt verwarmen? En is deze goed geïsoleerd? Andere punten waar je op kunt letten zijn energieverbruik en de hoeveelheid geluid die een verwarming produceert. De antwoorden op deze vragen brengen je bij één of enkele soorten kachels die goed bij jouw situatie passen.

Maar welke typen zijn er eigenlijk? En wat zijn de kenmerken van deze kachels? Om je op weg te helpen zetten we de verschillende soorten elektrische verwarming hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje, geven we info over elk type en noemen we ook de voor- en nadelen. Zo kom je er eenvoudig achter welke opties interessant voor je zijn.

Ventilatorkachel

Een ventilatorkachel verwarmt de omgeving met behulp van een gloeidraad. De warmte die deze draad afgeeft wordt door de ventilator door de ruimte geblazen. Dit type kachel is een plaatselijke verwarming en daardoor vooral geschikt als bijverwarming en voor in kleine ruimtes. 

Voordelen: 

+ Snel opgewarmd

+ Zelfs de kleinere modellen kunnen een groot oppervlak verwarmen

+ Licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen

+ Geschikt voor plaatselijke verwarming

Nadelen:

- Maakt relatief veel geluid

Zorgt voor lucht- en stofcirculatie

- Niet geschikt als permanente verwarming

Een ventilatorkachel uit ons assortiment is de compacte, maar krachtige Eurom Safe-t-Fanheater 2000 LCD.

Keramische kachel

Een keramisch element wordt veel minder warm dan andere elementen. Daardoor is dit type zuiniger en veiliger dan veel andere soorten kachels, terwijl de ruimte net zo goed wordt verwarmd. Omdat je je minder snel aan een keramische kachel brandt, is dit type ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Voordelen:

+ Snel opgewarmd

+ Zeer veilig, want minder heet

+ Zuiniger dan veel andere soorten kachels

+ Ideaal als bijverwarming

+ Ook te gebruiken als permanente verwarming

Nadelen:

- Maakt relatief veel geluid

Zorgt voor lucht- en stofcirculatie

Bij TS24 kun je terecht voor een ruim aanbod aan keramische kachels. Je vindt hier zowel hangende modellen, zoals de Eurom keramische kachel Wall Designheat 2000 Wifi, als staande modellen en plug-ins.

Convectorkachel

Een convectorkachel verwarmt op dezelfde manier als de traditionele centrale verwarming dat doet, met convectie. Dit is het opwarmen van lucht, die vervolgens stijgt en koude lucht naar beneden duwt. Zo ontstaat er luchtcirculatie.

Voordelen:

+ Stil in gebruik

+ Geeft dezelfde warmte als de centrale verwarming

+ Geschikt als bijverwarming en permanente verwarming

Nadelen:

- Langere opwarmtijd

- Kleiner warmtebereik (dan bijvoorbeeld ventilatorkachels)

- Zorgt voor lucht- en stofcirculatie

In ons assortiment vind je diverse convectorkachels, waaronder de Eurom convectorkachel Alutherm 1500 Watt Wifi. De Alutherm modellen zijn (permanent) aan de wand te bevestigen en daarom zeer geschikt voor wie de overstap wil maken naar volledig elektrisch verwarmen. Dit model is ook staand te gebruiken.

Eurom Alutherm 1500 Wifi Convectorkachel

Radiatorkachel

Radiatorkachels zijn ook wel bekend als oliegevulde kachels. De olie wordt verwarmd, stroomt rond en zorgt zo voor warmte. Deze warme lucht zorgt vervolgens voor convectie. Tegelijkertijd straalt de radiator warmte uit, waardoor er sprake is van een dubbel verwarmingseffect. Omdat olie vrij lang warm blijft, blijft de warmte langer hangen dan bij convectorkachels. Je vindt in ons assortiment ook enkele radiatorkachels zonder olie.

Voordelen:

+ Stil in gebruik

Warmte blijft lang hangen

+ Dubbele manier van verwarmen, dus efficiënt

+ Geschikt als bijverwarming en permanente verwarming

Nadelen:

Langere opwarmtijd

- Kleiner warmtebereik (dan bijvoorbeeld ventilatorkachels)

- Zorgt voor lucht- en stofcirculatie

Je kunt bij TS24 terecht voor verschillende radiatorkachels, waaronder de Eurom RAD 1500 Oliegevulde Radiator Kachel. De Eurom RAD 2000 Oil Free Black is een voorbeeld van een radiatorkachel zonder olie.

Straalkachel

Straalkachels geven infraroodstraling met korte of midden golf straling af. Deze straling is direct voelbaar op je huid. Omdat de warmte nauwelijks verwaait is dit type kachel ideaal voor ruimtes die minder goed zijn geïsoleerd, zoals schuurtjes.

Voordelen:

+ Directe verwarming, meteen voelbaar

+ Verwaait nauwelijks, dus geschikt voor ruimtes die minder goed zijn geïsoleerd

+ Geen lucht- of stofcirculatie

+ Ideaal als bijverwarming

Nadelen:

- Geeft niet alleen warmte, maar ook licht

- Enkel bedoeld voor verwarming van nabije omgeving, niet van grote ruimtes

In onze webshop zijn diverse straalkachels te vinden, waaronder de degelijke Eurom straalkachel Safe-t-Shine 900.

Infrarood verwarming

Een infrarood kachel werkt met lange golf infraroodstraling. Een infraroodpaneel verwarmt niet de omgeving, maar de personen en objecten. De warmte is direct voelbaar op je huid en lijkt veel op die van de zon.

Voordelen:

+ Directe verwarming, meteen voelbaar

+ Verwaait niet, dus geschikt voor ruimtes die minder goed zijn geïsoleerd

+ Geen lucht- en stofcirculatie

+ Minder stroomverbruik dan andere soorten kachels

+ Geschikt als bijverwarming en permanente verwarming

Nadeel:

- Verwarmt plaatselijk, niet de hele ruimte

Bij TS24 verkopen we verschillende infrarood kachels, zowel staande als hangende modellen. Wat dacht je van de Eurom Mon Soleil 601 Wifi?

Geschikte elektrische verwarming voor elke ruimte

Benieuwd hoe je dat matig geïsoleerde schuurtje op een aangename temperatuur krijgt? Of zoek je een verwarming voor in de badkamer? Er is voor elke ruimte in huis een geschikte elektrische kachel te vinden. Aan de hand van de eigenschappen van de verschillende soorten kachels geven we per ruimte een kort verwarmingsadvies. 

Woonkamer verwarmen

In principe is elk type elektrische verwarming geschikt voor in de woonkamer. Dat betekent echter niet dat al deze kachels ook geschikt zijn voor jouw woonkamer. Dat hangt namelijk weer af van de grootte, isolatie en jouw wensen. 

Slaapkamer of studeerkamer verwarmen

In de slaap- en studeerkamer wil je het graag zo stil mogelijk hebben. De ietwat luidruchtige ventilatorkachel valt daarom al af. Er blijven twee interessante opties over voor deze ruimte:

Badkamer verwarmen

Uiteraard kun je in de badkamer niet zomaar elke verwarming plaatsen. Er zijn speciale kachels ontworpen die veilig te gebruiken zijn in vochtige ruimtes. Niet elke badkamerkachel kan echter op elke plek in de badkamer worden geplaatst. Lees in de handleiding of jouw kachel bijvoorbeeld vlak naast de douche mag worden gebruikt. Zo voorkom je gevaarlijke situaties. In onze webshop zijn enkele stralingskachels en infrarood badkamerkachels te vinden, zoals de Eurom QH1203 en de Eurom Sani Towel 500 White sierradiator.

Garage of werkplaats verwarmen

Speciaal voor het verwarmen van een grote garage, schuur of werkplaats hebben we een ruim assortiment aan werkplaats kachels. Deze kachels worden ook wel bouwkachels genoemd en zijn te vergelijken met een ventilatorkachel, maar dan groter en krachtiger. Deze kachels maken flink wat geluid, maar daar heb je tijdens het klussen waarschijnlijk weinig last van. In kleinere garages en werkplaatsen kun je ook een gewone ventilatorkachel gebruiken. Infrarood kachels kunnen een goede oplossing zijn voor garages en schuurtjes die minder goed zijn geïsoleerd. In deze how-to lees je meer over het verwarmen van je werkplaats.

Keuze kunnen maken? Bestel jouw nieuwe elektrische kachel eenvoudig bij TS24. Voor meer informatie of advies kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Diamandslijp producten van Zwitserse Kwaliteit"

KGS Diamonds - uw gereedschap in goede handen!

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.