Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Krijg je balkon weer mooi schoon met Lithofin!

Is jouw balkon klaar voor de warmere dagen?

De winter is voorbij. We slaan de deuren weer open van het balkon! Een balkon is een verlengstuk van de ruimte van het huis. Je kan het praktisch gebruiken of er iets gezelligs van maken. Maar na een lange winter heeft het balkon vaak last van groene algen, vogelpoep en gevallen bladeren die voor een smerig balkon zorgen. 

Gelukkig ben je bij TS24 aan het juiste adres voor goede schoonmaakartikelen en handige schoonmaaktips. Door deze how-to te volgen is je balkon binnen de kortste keren weer helemaal schoon!  

Voorbereiding

Kies een droge dag uit! Laat je niet verrassen door slecht weer. Begin met het opruimen van je balkon. Zet alle potten, stoelen en tafels aan de kant. Zo kun je overal gemakkelijk bij. Daarnaast is het niet verkeerd om weg te gooien of weg te geven wat je niet meer gebruikt. 

Nu het balkon opgeruimd is, is het tijd om te vegen. Zo onderscheiden we het hardnekkige vaste vuil van het losse. Nu je alleen nog het hardnekkige vuil over hebt, is het tijd voor het echte werk.

Groene aanslag verwijderen

In het najaar en in de winter zien groene aanslag, mos en alg hun kans. Het schoonmaken gaat helaas niet zo gemakkelijk. Eigenlijk maak je alleen kans met een speciaal schoonmaakmiddel, zoals Lithofin Allex. Gebruik de oplossing in een drukspuit en spray over het te behandelen oppervlak. Na enkele uren, maximaal enkele dagen, verdwijnt de groene aanslag.

Aanslag verwijderen van steen

Heb je klinkers of beton op je balkon of in je tuin? Dan is de kans groot dat er aanslag op zit. Lithofin MN Vuiloplosser verwijdert algemene vervuiling, vettige verontreinigingen en resten van vloer verzorgingsmiddelen. Afhankelijk van de mate van vervuiling puur of verdund met maximaal vijf delen water aanmaken. Laat het 10-20 minuten inwerken. Het is belangrijk dat je na het reinigen de vloer met veel water afspoelt en grondig naspoelt. Laat het middel minimaal 24 uur drogen.  

Let op: Laat Lithofin MN Vuiloplosser niet opdrogen. Mocht dit toch gebeuren, voeg dan water toe. Bij sterke vervuiling kun je de werkwijze op een droog oppervlak herhalen.

Cementsluier en andere verwering verwijderen van tegels

Je balkon wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Hierdoor kan er verwering ontstaan. Lithofin MN Cementsluierverwijderaar is een reiniger voor zuurbestendige steensoorten.

Het middel verwijdert niet alleen cementsluiers maar ook aangekoekte vuilresten, verweringen, roest en roestverkleuringen. Cementsluier is een klein laagje voegmiddel dat na afloop van het drogen van je vloer achterblijft. Cementsluier ziet eruit als een doffe aanslag. Deze aanslag komt vaak voor bij pas gelegde vloeren.

Let op: We raden je aan om het product eerst uit te proberen op een onopvallende plek. Zo kun je controleren of de steen ongevoelig blijkt.

Puntjes op de i

Je balkon is weer schoon en het meubilair staat weer op haar vertrouwde plek. Wil je nog een extra beetje sfeer toevoegen aan je balkon? Neem dan een kijkje in ons assortiment sfeerhaarden. Zo geniet je wat extra warmte tijdens de koudere dagen. Daarnaast is je balkon sfeervol dankzij het spetterende vlammenspel!

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"TS24, zet de klant op nr 1"

Bloem - Teamleider Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.