053-4283600 (09:00-17:30) | Voor 22:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Waarvoor gebruik je een industriële stofzuiger?

Een stofzuiger voor thuisgebruik is niet geschikt voor het opzuigen van cement of steen. Een waterstofzuiger is vaak niet geschikt voor chemische vloeistoffen of olie. Op de werkvloer wordt hierdoor al snel naar een industriële stofzuiger gegrepen en wij vertellen je waarom!

Waarom een industriële stofzuigen?

Een industriële stofzuiger levert al jarenlang oplossingen voor vrijwel ieder stofprobleem. Bijna alle (gezondheidsgevaarlijke) stoffen, vloeistoffen, sludge en gassen worden moeiteloos gezogen en gefilterd. Of het om kleine of juist grote hoeveelheden gaat, alle varianten zijn mogelijk. Een industriële stofzuiger kan voor de volgende zaken worden ingezet:

Waar moet je opletten bij de aanschaf?

Er zijn veel verschillende functies waar een industriële stofzuigen voor kan worden ingezet. Om te weten welke het best bij jou past, moet je jezelf de volgende vragen stellen:

De stofzuigers kunnen erg verschillen in kwaliteit en mogelijkheden. Het is daarom belangrijk om te weten waar je naar zoekt. Een paar voorbeelden van industriële stofzuigers zijn bijvoorbeeld fijnstofzuigers, oliezuigers en accustofzuigers.

Aansluiten op machines

Een groot verschil tussen een industriële en een normale stofzuiger, is dat je deze kan aansluiten op apparaten. Dit kan bijvoorbeeld op een zaagmachine, freesmachine of schuurmachine. Het aansluiten op apparaten brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo wordt het stof gelijk opgezogen en valt het niet eerst op de grond of dat het in de lucht blijft dwarrelen. Als je werkt met een frees- of schuurmachine komt er vaak fijnstof vrij. Deze wordt ook gelijk opgezogen mits de machine is aangesloten op het apparaat.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste industriële stofzuiger?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wil je meer informatie over onze producten? Vraag het ons! Mail naar klantenservice@ts24.nl. Bel in Nederland naar 053-4283600 (09:00-17:30) en vanuit België naar 03-8080485 (09:00-17:30).

Deel deze how-to

Deel via e-mail Druk deze How-to af Deel deze How-to op Facebook Deel deze How-to op Twitter Deel deze How-To op Google Plus Deel deze How-to op Google Plus

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies en top service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd
  • Afhalen bij jou in de buurt

"Optimisation is my strategy"

Jairo - PPC Manager

Heb je vragen over je bestelling, of komt je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.