Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Terrasverwarmer kiezen? 5 tips

Een terrasverwarmer is de perfecte oplossing om de avond langer voort te zetten. Maar welke terrasverwarmer past bij jou? TS24 adviseert per terrassituatie!

Klein overdekt terras

Tip 1. Hangende verwarmer volstaat

Bij een klein overdekt terras adviseren wij een hangende terrasverwarmer. Dit omdat een hangende terrasverwarmer vrijwel geen ruimte in beslag neemt. Je kunt deze ophangen aan een parasol, de muur of onder een veranda. Is het te verwarmen oppervlak minder dan 6 m2? Dan heb je voldoende aan een elektrische verwarmer met een vermogen van 1500 watt. Heb je een terras tussen de 6 en 12 m2? Dan kun je kiezen voor twee verwarmers om je terras optimaal te verwarmen. Omdat je terras overdekt is kun je het beste kiezen voor een carbon lamp. Dit type lamp is geschikt voor het verwarmen van beschutte plekken. Een voorbeeld van een heater met een carbon lamp is de moderne Eurom Partytent Heater. Een golden halogeen lamp (low glare) is ook geschikt voor een klein overdekt terras. Deze lamp verwarmt beschutte plekken en is door zijn windgevoeligheid niet geschikt over een open terras.

“De wind heeft veel invloed op de stralingswarmte”

Klein open terras

Tip 2. Houd rekening met wind

Ook bij een klein open terras van minder dan 6 m2 heb je genoeg aan een elektrische verwarmer met een vermogen van 1500 Watt. Bij een open terras is het belangrijk om rekening te houden met de wind. De wind heeft invloed op de stralingswarmte. Daarom raadt TS24 bij dit soort terras een verwarmer aan met een golden halogeen lamp. Dit soort lamp is bijzonder geschikt voor open ruimtes zonder beschutting. Dit type verwaait nauwelijks en de warmte dringt tot diep in het lichaam door. Onder andere de De Eurom Golden 1800 comfort is uitgerust met een golden halogeen lamp.

Groot overdekt terras

Tip 3. Staande verwarmers zijn krachtiger

Een staande terrasverwarmer is ideaal voor als je een grote oppervlakte wilt verwarmen. Een staand model is namelijk vaak krachtiger dan een hangende verwarmer en kan simpelweg op elke plek geplaatst worden. Zo kan een staande heater een vermogen hebben van wel 14.000 Watt, zoals de Eurom THG14000 RVS. Een terrasverwarmer op gas brengt veel warmte met zich mee maar zorgt ook voor veel sfeer dankzij de ontstekende vlammen. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met kabels. Veiligheid staat voorop bij dit soort verwarmers. Ze beschikken namelijk allemaal over een omvalbeveiliging en een overhittingsbeveiliging.

Groot open terras

Tip 4. Twee verwarmers in open lucht

Heb je een open terras van ongeveer 16 m2? Dan adviseren wij om te kiezen voor een hangende terrasverwarmer met een vermogen van 2000 Watt. Bij een oppervlakte tot 22 m2 kun je kiezen voor twee terrasverwarmers. Dit omdat een hangende terrasverwarmer bijzonder gericht verwarmt. Wanneer je kiest voor één verwarmer, dan zal een deel van je gasten het aangenaam warm hebben en de rest wat minder. Als je kiest voor twee wandmodellen kruist de warmtestraling elkaar. Een heater met een Golden Amber lamp (low glare), zoals de Eurom Golden Amber Focus 2000 is bijzonder energiebesparend en verwaait nauwelijks. Ook de Golden Shadow lamp (low glare) is zeer geschikt. Deze lamp heeft een maximale warmte-uitstraling en verwaait ook nauwelijks. Ideaal dus voor een open ruimte! Deze lampen hebben een maximaal bereik van 20 m2 tot 22 m2.

Balkon

Tip 5. Richt op het zitgedeelte

Heb je alleen een balkon en wil je ook graag gebruik van een terrasverwarmer? Dat is geen probleem. Voor een gemiddeld balkon van 350 bij 150 centimeter is een terrasverwarmer met een vermogen van 1500 Watt de perfecte keuze. Om optimaal te kunnen genieten van de warmte is het belangrijk om de heater te richten op je zitgedeelte. Een balkon is vaak bijzonder windgevoelig. Geadviseerd wordt daarom om voor een verwarmer te kiezen met een halogeen lamp, zoals de Eurom Golden 2000.

Extra montagetip

Bij de montage van een terrasverwarmer zijn verschillende zaken van belang, waaronder de ophanghoogte. Dit om je terras zo succesvol mogelijk te verwarmen. Zo moet een terrasverwarmer tussen de 1400 en 1500 Watt worden gemonteerd op een hoogte van 210 cm vanaf de vloer gemeten. Een terrasverwarmer van 2000 Watt kun je monteren op circa 250 cm vanaf de vloer gemeten. Bij een terrasverwarmer van 3000 Watt of zwaarder wordt geadviseerd om hem op te hangen op circa 270 – 300 cm vanaf de vloer.

Wat voor terrassituatie heb jij? Deel je ervaring op onze Facebook
pagina
of per e-mail. Stel ons ook gerust een vraag over terrasverwarmers. TS24 helpt je graag aan een optimaal verwarmd terras. Wij zijn zowel telefonisch (053-4283600) als per e-mail (klantenservice@ts24.nl) bereikbaar.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Dit vind je misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Snelle service "

Postnl - Pakketjes binnen Nederland en Belgie

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.