053-4283600 (09:00-17:30) | Voor 22:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Welke bladblazer past bij mijn situatie?

Kleine of grote oppervlakte. Met of zonder kabel. Wegblazen, opzuigen of versnipperen. Elke situatie van gevallen blad is anders. Vind de bladblazer die bij jouw situatie en oppervlakte past.

Geluidloze bladblazers bestaan niet

Geluidloze bladblazers bestaan niet. Toch zijn er stille bladblazers met een geluidsniveau van 70 dB(a). Dit in tegenstelling tot de iets luidere blazers met een geluidsniveau van 110 dB(a). Maak jouw keuze makkelijker door rekening te houden met geluid.

Blazen of versnipperen?

Op kleine oppervlaktes ligt minder blad. Daarom volstaat vaak het wegblazen, opzuigen en versnipperen al. Er zijn drie functies waarin bladblazers voor kleine oppervlaktes verschillen:

1. Blaasfunctie

Een blaasfunctie zorgt ervoor dat bladeren bij elkaar worden geblazen en je ze eenvoudig op kunt ruimen. De blaascapaciteit wordt als kilometer per uur aangeduid. Hoe meer km per uur, hoe krachtiger het apparaat blaast.

2. Zuigfunctie

Een zuigfunctie zorgt ervoor dat de bladeren die bij elkaar zijn geblazen opgezogen worden. De zuigfunctie wordt in liter per uur uitgedrukt. Hoe meer liter er per uur opgezogen wordt, hoe groter het zuigvermogen van de bladblazer is. Het opharken van bladeren is met een zuigfunctie verleden tijd!

3. versnipperfunctie

Een versnipperfunctie, ook wel hakselfunctie genoemd, verkleint opgezogen bladeren en takken. Hierdoor komt er minder afval in de opvangzak en hoef je minder vaak te legen.

Elektrische blazers bij kleine oppervlakte

Een groot voordeel van elektrische bladblazers is dat deze veel minder geluid maken dan bladblazers werkend op benzine. Een elektrische is de meest gangbare bladblazer en is relatief voordelig in aanschaf. Ook is dit soort tuingereedschap krachtig en onderhoudsvriendelijk. Elektrische blazers zijn vooral geschikt voor de kleinere werkzaamheden waar minder verlengkabels voor benodigd zijn.

Wij adviseren:

BENZINE OF ACCU BLAZER BIJ GROTE OPPERVLAktES

kom eenvoudig, overal met benzine

Bladblazers op benzine kun je op elke gewenste plek gebruiken. Ook zijn deze een stuk krachtiger. Wel heeft deze een hoger geluidsniveau. Maar dankzij zijn kracht is de benzine bladblazer zeer geschikt voor professioneel gebruik. De aanschafprijs ligt iets hoger en je bent niet afhankelijk van stroom en verlengkabels. Onderhoud een benzine bladblazer goed door de motor regelmatig in te smeren en benzinetank op tijd bij te vullen.

licht in gebruik met accu

Ook accu bladblazers hebben bewegingsvrijheid als grootste voordeel. Ze zijn bovendien onderhoudsvriendelijk en stil en licht in gebruik. Op deze manier werk je comfortabel . Let wel op de gebruiksduur. De aanschaf van een tweede accu is vaak geen overbodige luxe.

Wij adviseren:

Hoe ga je om met gevallen blad? Deel je ervaring op onze Facebook pagina of per e-mail. Stel ons ook gerust een vraag over bladblazers. TS24 helpt je graag aan een tuin of terras dat bladvrij is. Wij zijn zowel telefonisch (053-4283600) als per e-mail (klantenservice@ts24.nl) bereikbaar.

Deel deze how-to

Deel via e-mail Druk deze How-to af Deel deze How-to op Facebook Deel deze How-to op Twitter Deel deze How-To op Google Plus Deel deze How-to op Google Plus

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies en top service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd
  • Afhalen bij jou in de buurt

"Miauw!"

Baco - Manager ontstressen

Heb je vragen over je bestelling, of komt je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.