Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: De tien grootste voor- en nadelen van een mobiele airco

Verkoeling is fijn bij hoog oplopende temperaturen. Daarom kiezen veel mensen voor een airco. Een mobiele airco is een populaire en relatief goedkope optie. Zeker wanneer je geen permanente airconditioning wilt plaatsen. TS24 vertelt je in deze blog over de voor- en nadelen van zo’n temperatuurregelaar.

Mobiele airco: de voordelen en nadelen

5 Voordelen van een mobiele airco

1. Eenvoudig te verplaatsen

Een van de grootste voordelen van een mobiele airco is dat deze gemakkelijk te verplaatsen is. De klimaatregelaar kan eenvoudig en snel verplaatst worden naar de gewenste ruimte binnenshuis. Wil je een koele woonkamer of wil je verkoeling in je slaapkamer? Met een monoblock airco verplaats je de verkoeling van kamer naar kamer. Mobiele airco’s  beschikken vaak over wieltjes, hierdoor kun je de airco rijdend naar een andere kamer verplaatsen.

2. Geen installatie

Waar bij een permanente airco professionele installatie nodig is, hoeft dit niet bij een mobiele airconditioning. Installatie van zo’n model is namelijk erg simpel, zodat je meteen kunt genieten van de heerlijke verkoeling. Sluit de airco simpelweg aan op het stroomnetwerk, creëer een opening voor de afvoerslang en het apparaat is klaar om jouw ruimte te voorzien van koele lucht.  Het apparaat is deze twee simpele stappen volledig gebruiksklaar!

3. Verwarmen én verkoelen

Naast de functie om een ruimte te verkoelen, kunnen een aantal mobiele airco’s ook verwarmen, zoals de Eurom Coolperfect 90 en de Diloc D.9000. Deze airco’s hebben vaak een hogere prijsklasse, maar zorgen daarentegen ook voor extra verwarming op een koude winterdag.

4. Lage prijs

De relatief lage aanschafprijs van mobiele airco’s is een van de belangrijkste redenen waarom klanten kiezen voor een mobiel model en niet voor een permanente. Het prijsverschil tussen een wandmodel en een vrijstaande is groot. Het grootste voordeel is dat de consument een mobiele airco zo kan gebruiken en geen installatiekosten hoeft te betalen om de airco door een professional te laten plaatsen.. Zo geniet je als klant van alle voordelen dat een mobiel model met zich meebrengt, maar dan voor een lage prijs.

5. Schone lucht

Een mobiel model is in de meeste gevallen voorzien van een ionisator. Deze ionisator zuivert de lucht, waardoor schimmels, pollen en stof bestreden worden. Hierdoor beschikt een ruimte over gezonde en veilige lucht.

Direct naar onze mobiele airco's (al vanaf € 247,95)

5 NADELEN VAN EEN MOBIELE AIRCO

1. Veel geluid

Mobiele airco’s staan er helaas om bekend dat ze niet erg stil zijn in gebruik. Het koelen van de lucht kost voor de airco relatief veel energie, waardoor het toestel meer geluid produceert dan een wandmodel airco.. Dit kan onprettig zijn wanneer je de airco wilt plaatsen in bijvoorbeeld je slaapkamer. Een oplossing kan zijn dat je de koeler uitzet wanneer je wilt slapen. ‘s Avonds koelt het namelijk buiten ook af. Wanneer dit model de ruimte eerst heeft teruggekoeld naar de gewenste temperatuur zal de temperatuur niet meer hoog oplopen gedurende de nacht. De mobiele airco kan de ruimte namelijk binnen mum van tijd terugkoelen naar de ingestelde temperatuur.

2. Afvoer via een slang

Bij een mobiele airco wordt de warme lucht afgevoerd via een slang naar buiten. Dit betekent dat deze airco altijd geplaatst moet worden bij een raam en dat dit raam ook altijd geopend moet zijn. Hierdoor heb je beperkte keuze in het plaatsen van je airco en bestaat er een kans dat er weer warme lucht naar binnen komt.

3. Hoog energieverbruik

Het energieverbruik bij mobiele airconditioning is redelijk hoog. Zoals we eerder genoemd hebben, moet er een raam geopend worden bij de afvoer van de airco. Op deze manier kan er weer warme lucht naar binnen komen. De airconditioner moet deze extra warme lucht ook koelen, wat veel energie kost. Wil je het energieverbruik zo laag mogelijk houden? Schaf dan de Airlock 100 aan. Dit is een speciale raamafdichting die ervoor zorgt dat er geen warme lucht meer binnenkomt.

4. Veel ruimte nodig

Een mobiele airco is een relatief groot en zwaar apparaat. Natuurlijk moet je in je woonkamer, slaapkamer of keuken wel voldoende ruimte hebben om de airco te kunnen plaatsen. Ook moet de airco dichtbij een raam staan, waardoor er soms sprake is van beperkte ruimte. Het voordeel is dat hij zo mobiel is. Hierdoor heb je, in tegenstelling tot bij een wandmodel, niet de gehele winterperiode de airco in het zicht staan. Heb je de koelmachine niet meer nodig? Dan berg je hem zo weer op. Wordt het weer warm in huis? Dan rol je deze machine met zwenkwieltjes zo weer de te koelen ruimte in.

5. Lager koelvermogen

Een geïnstalleerde wandmodel airco heeft vaak het vermogen om grotere of zelfs meerdere ruimtes te verkoelen. Omdat mobiele airco’s vaak een lager koelvermogen hebben, zijn deze apparaten alleen geschikt voor kleinere ruimtes.

Bij de aankoop van een mobiele airco is het dus belangrijk om alle voordelen en nadelen goed af te wegen. Alleen zo weet je wat je koopt!  Lees dan eens over de kenmerken van een mobiele airco of bekijk de tien tips voor de optimale werking van dit apparaat.

 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Altijd een antwoord en oplossing paraat"

Suzan - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.