Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: airco systeem aansluiten door een professional

De installatie van een airco met split-unit is een klusje dat met veel precisie moet gebeuren. Het monteren van een aircosysteem is over het algemeen eenvoudig zelf te doen. Maar het in werking stellen van de airco is een ander verhaal. Wij vertellen je de redenen waarom de hulp van een installateur wordt aangeraden.

WAT IS F-GASSEN VERORDENING?

Klussers kunnen vrij eenvoudig zelf een airco systeem monteren. Het in werking brengen van de airco is helaas niet zo eenvoudig. Het in bedrijf stellen van dit systeem valt namelijk onder de zogenaamde F-gassen verordening. Dit betekent dat de bedrijfstelling uitgevoerd moet worden door een F-gassen gecertificeerd bedrijf. De meeste erkende airco installatiebedrijven hebben zo’n certificering.

WAAR MOET JE EEN WANDAIRCO PLAATSEN?

De plaatsing van de airco is belangrijk voor de optimale werking van het apparaat. Wil je de airco bijvoorbeeld plaatsen in de slaapkamer? Zorg er dan voor dat deze boven je hoofd komt te hangen. Op deze manier komt de koele lucht over je heen. Plaats de airco nooit tegenover of naast je, de lucht zal dan namelijk op een vervelende wijze tegen je aan blazen. De kans op verkoudheid is dan groot. Een installateur weet precies waar een airco het beste geplaatst kan worden zodat de klant optimaal kan genieten van de airco.

WAT ZIJN DE GEVAREN VAN KOELMIDDELEN BIJ EEN AIRCO?

De koelmiddelen die bij een airco gebruikt worden hebben schadelijke effecten op het milieu. Ze tasten namelijk de ozonlaag aan. Daarom is het van groot belang dat de installatie wordt gedaan door een erkend installateur (STEK OF NVKL). Dit is zelfs wettelijk verplicht, waardoor sterk wordt afgeraden om de airco te laten installeren door een huiseigenaar of klusjesman.

HOE INSTALLEER JE DE KOELLEIDING?

Er bestaan ook Quick Connect modellen, zoals de Qlima SC 3348. Dit zijn airco’s die klussers zelf kunnen installeren. Dankzij een meegeleverde flexibele voorgevulde leiding met speciale spanner snelkoppeling, kan het installatiewerk zelf gedaan worden. Zo wordt er stevig op de kosten bespaard. Ook is er geen speciaal gereedschap nodig. Wel wordt bij dit soort modellen geadviseerd om het overhalen van de koppeling door een geautoriseerde professional te laten doen uit milieuoverwegingen. Echter is het systeem geheel gebruiksklaar.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ERKEND INSTALLATEUR?

Uiteindelijk zorgt de juiste installatie ervoor dat de airco het goed doet. Een installateur zal de leiding van de airco solderen en vacumeren, wat erg moeilijk kan zijn voor particulieren. Daarnaast moet de leiding worden doorgemeten of hij geen lekkage heeft. Ook zorgt een installateur ervoor dat het koudemiddel niet ontsnapt. Door een erkend installateur te raadplegen blijft de garantie op de airco ook nog eens behouden. Wanneer je de installatie zelf doet kan het zijn dat de airco niet naar behoren functioneert.

GROOTSTE VOORDELEN VAN AIRCO INSTALLATIE DOOR EEN ERKEND INSTALLATEUR

Kies dus tijdens het monteren en installeren van een airconditioning voor de hulp van een installateur. De kosten zullen hierdoor hoger oplopen, maar toch is dit de enige manier waardoor jij optimaal kunt genieten van jouw airco!

 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Snelle service "

Postnl - Pakketjes binnen Nederland en Belgie

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.