Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: de juiste terrasverwarmer kiezen

Tijdens zomeravonden lekker lang buiten genieten, wat is er nu gezelliger? Toch jammer als het buiten snel afkoelt en de avond daardoor vroeg afgelopen is. De ideale oplossing daarvoor is een terrasverwarmer! Met een terrasverwarmer verleng je zomeravonden en kun je genieten van een heerlijke temperatuur op je terras. Er zijn veel verschillende soorten terrasverwarmers, maar wat is nu de juiste voor jou?

Bij de aanschaf van een terrasverwarmer moet je letten op verschillende dingen. Moet de terrasverwarmer werken op elektriciteit of gas? Wil je een staande of hangende verwarmer? En hoe groot is de oppervlakte die verwarmd moet worden? Wij vertellen je welke terrasverwarmer het best bij jouw situatie past.

Staand of hangend?

Het is belangrijk om te kijken op welke plek je de terrasverwarmer wilt gaan gebruiken. Wil je hem neerzetten op de grond of juist ophangen aan een muur of plafond?

Staande terrasverwarmers

Als je een grote oppervlakte wilt verwarmen is een staand model een geschikte keuze. Staande modellen zijn vaak krachtiger dan hangende terrasverwarmers en kunnen op iedere plek neergezet worden. Ook zijn ze eenvoudig te verplaatsen. Ideaal voor een feestje tijdens een frisse zomeravond!

Hangende terrasverwarmers

Er zijn twee verschillende modellen hangende terrasverwarmers, namelijk de plafond- en wand terrasverwarmer. Een plafond terrasverwarmer is makkelijk te monteren aan het plafond en neemt vrijwel geen ruimte in. Het nadeel is dat zo’n verwarmer alleen warmte recht naar beneden straalt. Een wand terrasverwarmer straalt daar in tegen intense warmte golven uit en kan makkelijk in het gezichtsveld worden gehangen. Nadelig is vaak het korte netsnoer van een wand verwarmer.

Gas of elektrisch?

Terrasverwarmers kunnen werken op elektriciteit of gas. Vrijwel alle hangende terraswarmers zijn elektrisch. Maar bij een staande terrasverwarmer kun je kiezen tussen elektrisch of gas. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Zo is een elektrische terrasverwarmer erg gebruiksvriendelijk. Je stopt simpelweg de stekker in het stopcontact en je kunt direct genieten van de warmte. Ook is een elektrische verwarmer vaak makkelijker, omdat je niet telkens een gasfles hoeft bij te vullen. Bij een terrasverwarmer op gas is het voordeel dat je de verwarmer vrijwel overal kunt plaatsen. Je hoeft geen rekening te houden met een stopcontact. Een ander voordeel van een terrasverwarmer op gas is dat deze vaak een veel groter vermogen kunnen hebben dan de elektrische varianten, die doorgaans rond de 2000 watt zijn. Ook is een verwarmer op gas vaak sfeervoller, omdat er een gezellige vlam vrijkomt.

Grootte te verwarmen oppervlakte

Bij de specificaties van een terrasverwarmer staat altijd aangegeven hoeveel vierkante meter de terrasverwarmer maximaal kan verwarmen. Dit bereik wordt bepaald door het vermogen, de weersomstandigheden en de beschutting van de tuin. Het soort lamp heeft een grote invloed op het bereik van de verwarmer. Lees verder over de lampsoorten en de kenmerken hiervan.

Welke lamp?

Bij de Eurom terrasverwarmers is het mogelijk om een keuze te maken tussen de verschillende lampen. Zo zijn er heaters met halogeen, golden tube, carbon of low glare lampen. Al deze lampen hebben verschillende functies en allen zijn voor- en nadelen. Een belangrijk kenmerk van een lamp is de golflengte. Hoe korter de golflengte, hoe effectiever de warmte afgifte. Andere voordelen van een korte golflengte zijn dat de warmte dieper in het lichaam trekt, de warmte is over een grotere afstand voelbaar en de warmte verwaait niet of nauwelijks.

Quartz lamp

Halogeen lamp

Carbon lamp

Golden halogeen lamp

Golden Halogeen lamp (low glare)

Golden Shadow lamp (low glare)

Golden Amber lamp (low glare)

Plaatsing

Om optimaal te kunnen genieten van je terrasverwarmer is het belangrijk om te kijken waar je de verwarmer plaatst. De warmte van een terrasverwarmer voel je het best wanneer deze van voren komt. Zo valt de warme temperatuur als een soort deken over je heen. Daarom is het handig om een heater zo schuin mogelijk boven je te plaatsen. Ook moet je niet te dicht bij de terrasverwarmer zitten. Aangeraden wordt om de verwarmer met een afstand van 2.3 meter van de grond te plaatsen. Houd bij de plaatsing ook rekening met het maximale bereik van de terrasverwarmer.

Is het duidelijk welke terrasverwarmer je moet kiezen? Bekijk dan ons ruime assortiment met de mooiste terrasverwarmers

 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Dit vind je misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Altijd een antwoord en oplossing paraat"

Suzan - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.