Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Veilig een vuurkorf gebruiken

Of het nu winter of zomer is, gezelligheid is altijd belang. En waar is het nou gezelliger dan buiten in de tuin onder het genot van een glaasje wijn of een kopje koffie. Toch wordt het ‘s avonds al snel frisser en kun je wel wat warmte gebruiken. Op zo’n moment is niets lekkerder dan een vuurkorf in je tuin. Met je vrienden of familie sfeervol zitten rondom het knisperende vuur met een kop chocolademelk en een zak marshmallows.

Hoewel een vuurkorf erg sfeervol is, kan het ook een bron van gevaar zijn. Het is daarom altijd belangrijk om veilig om te gaan met jouw vuurkorf. TS24 geeft je graag wat tips om veilig een vuurkorf te kunnen gebruiken

Veilig een vuurkorf aansteken

Steek een vuurkorf niet aan met vloeibare brandstoffen, zoals benzine, petroleum of spiritus. Deze vloeistoffen kunnen een steekvlam veroorzaken. Daarom is het veiliger om een aanmaakblok, aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes te gebruiken.
Als je ervoor kiest om kranten te gebruiken, zorg er dan voor dat je niet teveel gebruikt. Kranten kunnen erg gaan roken en je wil natuurlijk niet in zo’n rookwalm zitten de hele avond.

Een aanmaak briket kan ook goed gebruikt worden. Plaats in dit geval het blok op de bodem van de korf en maak een wigwam van hout om het blok heen. Zorg er wel voor dat er voldoende lucht bij kan. Leg daarom de stukken hout niet te dicht op elkaar. Als het eerste hout brandt, leg je er geleidelijk steeds meer hout op totdat je een mooie vlam hebt.  

Barbecueën met de vuurkorf

Er is natuurlijk niets leuker dan marshmallows roosteren boven een warm vuurtje. Dit is ook heel goed mogelijk met een vuurkorf. En niet alleen marshmallows, ook worstjes of brood worden gemakkelijk gegaard of gebakken boven het knetterende vuur. Om veilig marshmallows of worstjes te roosteren kun je het best een speciale pin of klem gebruiken.

Het is ook mogelijk om een grillrooster te gebruiken. Voor veel vuurkorven zijn deze roosters verkrijgbaar. Deze zijn perfect te gebruiken om te barbecueën met de vuurkorf!

Nog enkele zaken waar je op moet letten bij het gebruik van een vuurkorf:

Naast deze veiligheidstips zijn er ook nog enkele onderhoudstips waar je rekening mee moet houden, namelijk:

Wil jij ook de gezelligheid van een vuurkorf in je tuin? Met onze tips voor een veilig gebruik moet dit helemaal goed komen!

 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Direct zelf aan de slag?

Bekijk alle gebruikte producten

Deel deze how-to

Dit vind je misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Diamandslijp producten van Zwitserse Kwaliteit"

KGS Diamonds - uw gereedschap in goede handen!

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.