Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: In 5 stappen de beste compressor voor jóu kiezen!

luchtdruk compressor

Als je een compressor aan wilt schaffen, zou je met een aantal zaken rekening kunnen houden. De belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Wat wil ik met de compressor gaan doen? Hoe lang achter elkaar wil ik de compressor kunnen gebruiken? Wil ik een olievrije of oliegesmeerde compressor? Doorloop onderstaande vijf stappen en je komt erachter welke compressor voor jou het meest geschikt is.

Stap 1: wat wil ik met de compressor gaan doen?

Een compressor zuigt lucht aan en perst dit samen om het vervolgens onder hoge druk weer beschikbaar te stellen. Met deze luchtdruk kun je allerlei luchtgereedschap aandrijven. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: welk type luchtgereedschap wil ik aandrijven? Het luchtgereedschap bepaalt namelijk welke luchtdruk en luchtafgifte benodigd is. Afhankelijk van je klus en gereedschap kies je de voor jou juiste compressor. Bij elke compressor op de website van TS24 staat of deze olievrij of oliegesmeerd is, hoe groot de luchttank is (dit bepaalt weer hoe snel de compressor weer aanslaat, voordat de luchtbuffer op is), wat het aanzuigvermogen is (hoe snel is de luchttank weer gevuld) en wat de effectieve luchtafgifte is.

Een tip: maak in het menu gebruik van onze filters, om zo snel tot een keuze te komen. Mocht je nog extra informatie willen, dan kun je uiteraard altijd reageren onder het product met een productvraag.

Stap 2: Hoe groot dient mijn luchttank (buffer) te zijn en hoeveel lucht(druk) is benodigd?

Wanneer je een compressor erg intensief gaat gebruiken, is het belangrijk dat je een compressor kiest met een grote inhoud van de luchttank. Hoe groter de ketel, hoe langer het duurt tot de ketel onder een, middels de manometer door jou ingestelde, minimumdruk komt. Hierdoor slaat de motor minder snel aan om de ketel weer bij te vullen. Bij een aantal toepassingen, zoals verfspuiten, is het belangrijk om een constante druk te hebben. Bij een kleine ketel wordt de druk geleidelijk minder. Bij verfspuiten zou dit resulteren in een ongelijk eindproduct. Dit komt omdat de compressor dan steeds minder druk geeft. Een kleine ketel zorgt er wel weer voor, dat je de compressor gemakkelijk kunt vervoeren en verplaatsen.

Nu we het toch over het verspuiten van verf hebben: hierbij is het belangrijk dat er olievrije lucht geleverd wordt. Dit gaat het meest eenvoudig, door te kiezen voor een voldoende krachtige olievrije compressor. Je zou ook kunnen kiezen voor een oliegesmeerde compressor, echter, dan zul je diverse maatregelen moeten nemen, om de aanwezige olie in de geleverde lucht eruit te filteren, middels een filtersysteem.

De ketel of tank is bedoeld als buffer. Hiermee kan je een minder hoge aanzuigcapaciteit compenseren. Voor continu gebruik, is het van belang dat een compressor meer lucht kan leveren dan het gereedschap nodig heeft.

Om de juiste compressor te kunnen kiezen, moet je weten hoeveel lucht je nodig hebt. Dit wordt uitgedrukt in liter per minuut. Vervolgens check je in de handleiding van je apparaat (bijv. een verfspuit) wat het verbruik is. Dit vermenigvuldig je met 1,5 om de benodigde capaciteit te berekenen.

Stap 3: Heb ik een olievrije of een oliegesmeerde compressor nodig?

Olievrije compressoren hebben als voordeel dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en dat ze olievrije lucht uitblazen. Dit is belangrijk voor bepaalde verfspuit applicaties en bij gevoelige apparatuur. Bij een oliegesmeerde compressor moet je het olieniveau blijven controleren en bijvullen en af en toe de olie verversen. Over het algemeen zijn oliegesmeerde compressoren wel duurzamer en maken ze duidelijk minder geluid.

Stap 4: Waar moet ik nog meer opletten?

Zoals hiervoor eigenlijk al benoemd is, bepaalt je toepassing en daarmee het te gebruiken luchtgereedschap, aan welke specificaties je compressor dient te voldoen. We hebben ze voor de volledigheid nog even op een rijtje gezet voor je:

Stap 5: Heb ik accessoires nodig?

Wil je de compressor voor meer dan alleen blaaswerkzaamheden gebruiken? Let er dan wel op of je compressor voldoende capaciteit heeft om je accessoires op het model aan te sluiten. Zoals eerder uitgelegd, werkt niet al het luchtdrukgereedschap zomaar op iedere compressor. Pneumatisch gereedschap, zoals luchtdrukgereedschap wordt genoemd, wordt het meest toegepast in garages. In ons assortiment vind je onder meer verfspuiten, blaaspistolen, slagmoersleutels, beitelhamers en luchtdrukratels. Let er dus goed op dat jouw compressor de mogelijkheid heeft om je accessoires aan te sluiten. Tot slot: er worden in de markt voornamelijk 2 typen aansluitingen gebruikt: de EURO (meest voorkomend) of de ORION aansluiting. Alle modellen, geleverd door TS24, zijn voorzien van een Euro aansluiting. 

Onze suggestie voor alle 3 types compressor modellen

Onderstaand hebben we geprobeerd het hele assortiment compressoren te verdelen in 3 verschillende toepassingsgebieden met bijbehorende eigenschappen. Per toepassingsgebied, geven we je enkele productsuggesties.

Het instap model: Zoek je een compressor die het mogelijk maakt om banden van een fiets of een auto op te pompen? Wij hebben verschillende, zeer scherp geprijsde compressoren, in ons assoritment opgenomen. Vaak compleet geleverd met accessoireset. Steek de stekker in het stopcontact en je bent klaar om ermee aan de slag te gaan. Eigenschappen: geen luchttank, zeer mobiel, een vermogen tot 1100 Watt, een luchtafgifte tot 110 l/min en een prijs tot ca. €100,-


Güde Multi Compressor Set 11-delig 180/08 GUD50121


PowerPlus Compacte Olievrije Compressor 1.1 kW POWX1705

De middenklasse: Wil je een compressor die wat meer kan dan het basis model? Deze compressoren kun je goed gebruiken bij het schoonblazen van onderdelen, het oppompen van banden of bij het gebruik van pneumatisch gereedschap met een beperkte luchtvraag. Eigenschappen: een luchttank tot 25 liter, relatief licht qua gewicht en nog prima te tillen, een vermogen tot 1500 Watt, een luchtafgifte tot 150 l/min en een prijs tot ca. €150,-


Güde Compressor Airpower Trolleyfunctie olievrij 200/10/5 TY GUD50083 Incl. accessoires


PowerPlus Olievrije Compressor 1100W 12L 1.5PK POWX1723


Güde Compressor Airpower oliegesmeerd 231/10/24 GUD50113

De allrounder: Zoek je een compressor die gebruikt kan worden voor de meest uiteenlopende klussen? Wil je zandstralen, verf verspuiten, boren of schuren? Afhankelijk van het model is dit mogelijk (vooraf wel even checken). Eigenschappen: een luchttank vanaf 50 liter, een vermogen tot 2200 Watt, een luchtafgifte tot 305 l/min en een prijs tot €400,-


PowerPlus Compressor 1500W 50Ltr Olievrije POWX1750


Güde Compressor Airpower Oliegesmeerd 400/10/50N GUD50015


Güde Compressor Airpower Oliegesmeerd 415/10/50N GUD50053


PowerPlus Compressor 2200W 50Ltr Oliegesmeerd POWX1770


Güde Compressor Airpower olievrij 250/10/80 ECO-DIGITAL GUD50125

 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Een ruim aanbod en 10 jaar garantie"

Westinghouse Lighting - Leverancier van plafondventilatie

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.