053-4283600 (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00) | Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Wat is het verschil tussen SDS-houders?

SDS-houders voor boormachines

Zonder gereedschap boortjes inspannen? Dat is mogelijk met een snelspan, een SDS-plus of een SDS-Max boorkop. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze drie boorhouders? Voor boor-en combihamers zijn er namelijk andere soorten boorhouders dan voor accuboormachines en klopboormachines. Dit komt omdat een SDS boorkop meer moet verdragen dan een normale boorkop.

De meeste boorhamers hebben een SDS-houder

De meeste boorhamers zijn gewoonlijk voorzien van een boorkop met een kliksysteem. Dit kliksysteem zorgt voor een betere vergrendeling van de boor in de machine. Hierdoor kan de boor niet in de kop gaan slippen. De meest gebruikte koppeling is het SDS systeem. Naast dat ze niet slippen, bewegen de boortjes wel heen en weer in de schachten. Hierdoor is het mogelijk om te boren met een boorhamer in bijvoorbeeld beton.

Wat is het verschil tussen een SDS-plus boorhouder en een snelspan boorhouder?

Met een snelspan boorhouder kan je snel en zonder extra gereedschap boren inspannen. De SDS-plus boorhouder is ook een snelspan systeem. Je kunt het boortje in de schacht voegen. Door deze schacht kan het boortje met geen mogelijkheid ronddraaien in de boorhouder. Voor deze houder heb je wel speciale SDS-plus boortjes nodig. Bekijk ons assortiment SDS-plus boren.

Wat is het verschil met een SDS-max boorhouder?

De SDS-max boorhouder is bijna hetzelfde als de SDS-plus boorhouder. Het verschil is dat een SDS-max boor zwaarder kluswerk aan kan dan een SDS-plus boor. Zo kunnen ze grotere gaten in beton boren en kan de SDS-max houder beter tegen breekwerkzaamheden met een beitel. Bekijk ons assortiment SDS-max boren.

Hoe zie je het verschil tussen een SDS-plus en een SDS-max houder?

SDS-Plus boren hebben een 10mm schacht met twee sleuven, SDS-Top boren een 14mm schacht met twee sleuven en SDS-Max boren hebben een 18 mm schacht met drie sleuven. Voor licht boorwerk, tot 32 mm, adviseren wij SDS-plus boren. Voor zwaarder werk kun je gebruik maken van een SDS-max boor. Meestal zijn de machines voor zwaarder werk (>5J) uitgevoerd met SDS-max. Welke keuze je maakt, hangt dus sterk af van de door jou gebruikte machine en van je werkzaamheden.

4 tips als je SDS-boortjes gebruikt

SDS-houders

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Deel via e-mail Druk deze How-to af Deel deze How-to op Facebook Deel deze How-to op Twitter Deel deze How-To op Google Plus Deel deze How-to op Google Plus

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"10 jaar garantie op alle buitendelen"

LG Lifes Good - Airconditioners van top kwaliteit

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.