Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: hoe werkt een pelletkachel?

Header afbeelding - Hoe werkt een pelletkachel

De temperaturen buiten dalen alweer flink. En dat betekent dat je het binnen ook weer extra op moet warmen. Dit kun je natuurlijk doen met je Centrale Verwarming, open haard of gaskachel. Maar je kunt hiervoor ook een pelletkachel gebruiken. Wat een pelletkachel is en hoe deze werkt leggen we je hieronder uit.

Wat is een pelletkachel precies?

Een pelletkachel is het best te vergelijken met een soort elektronische houtkachel. Het is een moderne verbrandingskachel, die volledig automatisch gestuurd wordt. Een pelletkachel heeft inwendig een geavanceerd stuk techniek zitten, die zorgt voor een optimale verbranding. Het rendement van een pelletkachel is hierdoor enorm hoog, hoger zelfs dan het rendement van een centrale verwarming. Hierdoor kun je met een pelletkachel een volledige woning verwarmen.

Waar brandt een pelletkachel op?

Ondanks dat een pelletkachel te vergelijken is met een houtkachel werkt hij niet op normale houtstammetjes. Voor een pelletkachel heb je speciale bio-brandstof nodig, de pellets. Dit zijn kleine staafjes hout die onder grote druk zijn samengeperst. Deze staafjes worden gemaakt van zaagsel en schoon houtafval. Er worden dus geen toevoegingen gebruikt en geen extra bomen gekapt. Heel milieuvriendelijk!

Een ander groot voordeel van het branden op pellets is het weinige restafval dat overblijft. Van een houtstaafje blijft namelijk maar 0,5% as over.

Pelletkorrels

Hoe werkt een pelletkachel?

Iedere pelletkachel heeft een voorraadkamer voor pellets. Hierin kun je flink wat kilo’s pellets kwijt. Af en toe vallen er wat pellets in het branderbakje, afhankelijk van de hoeveelheid gevraagde warmte. Zodra je de kachel aanzet zorgt de ontsteking ervoor dat de pellets gaan branden. Dankzij schone lucht vanuit je huis, of van buiten, komt er zuurstof bij de vlam en wordt warmte gegenereerd. Een ventilator blaast vervolgens de opgewarmde lucht je kamer in. Alle uitlaatgassen brengt de pelletkachel naar buiten.

Zo verwarm je dus op zeer effectieve wijze (rendement tot wel 95%) je woonkamer, garage of zelfs volledige huis. En dat is ook wel nodig, met de lager wordende temperaturen.

 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Dit vind je misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"10 jaar garantie op alle buitendelen"

LG Lifes Good - Airconditioners van top kwaliteit

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.