053-4283600 (09:00-17:30) | Voor 22:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

Je werkplaats of garage verwarmen? 4 werkplaats kachels aanraders

Je werkplaats verwarmen met een werkplaats kachel doe je elektrisch of met gas

De werkplaats goedkoop verwarmen met een werkplaatskachel

Welke werkplaatskachel het meest geschikt is om jouw werkplaats te verwarmen, is afhankelijk van een paar factoren. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, zodat je de beste kachel kiest voor jouw werkplaats. Allereerst is natuurlijk de grootte van jouw werkplaats de belangrijkste factor. Daarnaast speelt ook de aanwezige energiebron een rol, en is het belangrijk rekening te houden met de isolatie van de werkplaats en het geluid dat geproduceerd mag worden.

Verwarm je werkplaats direct of indirect

Verwarming kun je indelen in 2 soorten: directe verwarming en indirecte verwarming. Straalkachels geven directe verwarming, doordat de infraroodstraling de oppervlaktes die het raakt, opwarmt. Dit is ook de aangename straling die je voelt van de zon, een haardvuur of een terrasverwarmer. Bij indirecte verwarming, zoals een radiator of convectorkachel, wordt alleen de lucht die langs de kachel komt, verwarmt. Door het natuurlijke stijgende karakter van warme lucht ten opzichte van koelere lucht ontstaat er stroming. Een tussenvorm is een elektrische kachel of een gaskanon met ventilator erin. Deze warmen dan wel de lucht op, maar doordat deze met een ventilator de ruimte in wordt geblazen, verwarmen deze toch heel direct.

De beste manier om jouw werkplaats of schuur te verwarmen

De gemiddelde schuur of werkplaats is niet bijzonder goed geïsoleerd. Dat is ook meteen een belangrijk gegeven. Het zorgt ervoor dat de ruimte moeilijk op te warmen is en ook weer snel de warmte verliest. Daarom kiezen we vaak voor een directe manier van verwarmen. Zo kunnen we de werkplaats warm stoken als we er zijn en hebben we er direct profijt van. Als het goed is, wordt er ook nog gewerkt, dus hoeven we het niet strak 21 graden te houden.

Een koude garage verwarmen

Onze aanraders: vier soorten werkplaatskachels om direct te verwarmen

De verschillende werkplaatskachels zijn op te delen in de vier categorieën. Wij zullen ze hieronder kort bespreken.

1. Werkplaats elektrisch verwarmen: Elektrische werkplaats kachels

Deze kachels zijn bijzonder populair. Ze zijn goedkoop in aanschaf. Makkelijk in gebruik en verwarmen snel jouw werkplaats. Het maximale vermogen is helaas beperkt tot 3kW in een gemiddeld huis, omdat je anders de groep overbelast. Uiteraard zijn er zwaardere modellen die op 400V aansluiting werken, maar dat is niet in iedere werkplaats beschikbaar.

Bekijk hier ons aanbod van elektrische werkplaatskachels.

2. Werkplaats op gas verwarmen: Gaskanon of heteluchtkanon

Meer geschikt voor de grote schuur of tochtige ruimte zijn de werkplaats kachels op gas. Een gaskanon of een heteluchtkanon op flessengas, petroleum of diesel worden daarvoor meestal gebruikt. Wat goedkoper in gebruik, maar net wat minder gebruiksvriendelijk. Immers heb je zowel elektriciteit nodig voor de fan, als een brandstof voor het kachel gedeelte. Een belangrijk voordeel van de warmtekanonnen is dat zij veel hogere vermogens mogelijk maken.

Bekijk hier ons aanbod gaskanonnen en heteluchtkanonnen om je werkplaats te verwarmen op gas.

3. Direct warm op de plek: Gasstraler of infraroodstraler

Gasstralers of infraroodstralers zijn bijzonder prettig als je direct op de plek waar je aan het werk bent, verwarmd wil worden. Hoewel een infraroodstraler een behoorlijk bereik heeft, is dit type verwarming bijzonder geschikt om lokaal te verwarmen. Bij je werkbank of boven het motorgedeelte van de auto. Sommige typen monteer je op de gasfles (niet inbegrepen) en dit maakt het een makkelijke mobiele verwarming waarvoor je géén elektriciteit nodig hebt. (ook handig als terrasverwarming, of onder de luifel van de caravan).

4. Ongebruikelijk, maar wel efficiënt: Terrasverwarming

Een wat onorthodoxe manier van werken, maar niet minder warm. Je zou ook een terrasverwarmer kunnen gebruiken om je werkplaats of garage te verwarmen. Veel mensen hebben al een terrasheater of willen die ook wel. Als je deze mobiel monteert of een mobiele variant hebt, kun je die natuurlijk ook heel goed in de werkplaats gebruiken. Handige extra tip met dubbel plezier!

Bekijk ons aanbod terrasverwarmers hier, zowel op elektriciteit als gas.

Heb je een schuur of garage? Dan hebben we nog een extra alternatieve verwarming!

Indien je een redelijk goed geïsoleerde garage of schuur hebt, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een petroleumkachel, gaskachel of elektrische radiator. Voordeel van deze kachels is dat ze veel stiller of geheel stil zijn in gebruik. In sommige werkplaatsen wordt niet met veel lawaai gesleuteld, gezaagd en geboord, maar is toch behoefte aan een beetje warmte. Goede isolatie is dan, vooral bij de radiatoren en convectors wel een must. Een petroleumkachel geeft wel een heel comfortabele infraroodstraling.

Bekijk hier ons aanbod aan alternatieve werkplaats verwarming.

Wil je meer weten over het verwarmen van jouw werkplaats, schuur of garage

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wil je meer informatie over onze producten? Vraag het ons! Mail naar klantenservice@ts24.nl. Bel in Nederland naar 053-4283600 (09:00-17:30) en vanuit België naar 03-8080485 (09:00-17:30).

Deel deze how-to

Deel via e-mail Druk deze How-to af Deel deze How-to op Facebook Deel deze How-to op Twitter Deel deze How-To op Google Plus Deel deze How-to op Google Plus

Dit vind je misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies en top service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd
  • Afhalen bij jou in de buurt

"ik sta 5 dagen in de week klaar om u te helpen met uw bestelling"

Evi - Klantenservice Medewerkster

Heb je vragen over je bestelling, of komt je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.