053-4283600 (09:00-17:30) | Voor 22:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Een Quick-Connect airco installeren

Zelf een quick-connect airco installeren

Warme zomermaanden, heerlijk als je buiten bent! Maar binnen wil je het graag aangenaam hebben. Enige verkoeling is tijdens warme maanden dan wel wenselijk. Met een airconditioner zorg je daarvoor. Airco’s zijn leverbaar in diverse soorten en maten, van mobiele airco’s tot splitunits met meerdere binnen units. Wil je zelf je airco monteren, dan kies je voor een zogenaamde Quick-Connect. Deze airco’s zijn al gevuld met koelmiddel en kun je dus zelf gemakkelijk installeren.

De Eurom AC12Qi zorgt voor snelle verkoeling

De Eurom AC12Qi staat garant voor aangename koeling in je woning. De airco zorgt voor koele lucht in bijvoorbeeld je woonkamer of slaapkamer. Ook tijdens warme periodes is het dan optimaal genieten in je eigen huis. De AC12Qi airconditioner heeft een stijlvol ontworpen binnenunit. Je kijkt dus niet tegen een lelijk blok aan. De airco is geschikt voor ruimtes tot 175 m3, die koelt hij moeiteloos af. Ook in de winter is de airco ideaal, tot een buitentemperatuur van -3°C blijft hij namelijk verwarmen, wat hem een perfecte bijverwarming maakt.

Hoe sluit je de Eurom AC12Qi airconditioner aan?

Wanneer je een Quick-Connect airco wilt gebruiken om je woning te koelen, zijn er een aantal extra stappen die je moet nemen. Tijdens de installatie heb je namelijk niet alleen te maken met een binnen- en buitenunit die opgehangen moeten worden, ook de leidingen en stekkers moeten met elkaar verbonden worden. Deze extra stappen leggen we hieronder uit.

De basis stappen:

Om de airco te kunnen gebruiken moet je in ieder geval zowel de binnen- als de buitenunit installeren. Ook de afvoerleiding, voor het condenswater, moet worden aangelegd. Hiervoor moet je een gat in de muur boren met een doorsnede van 8 centimeter onder een hoek van 5º schuin naar beneden. Het condenswater kan zo makkelijk weglopen.

Stap 1: Kap van onderhoudsplaat verwijderen

Verwijder de kap van de onderhoudsplaat. Dit gaat heel eenvoudig door de drie schroeven los te draaien. Als het goed is zou u de koppelingen nu in zijn geheel moeten zien zitten.

Stap 2: Stofkap uitnemen

Je ziet een buitenkoppeling liggen. Trek hiervan het buitenste deel iets naar buiten zodat de haakjes binnenin zich openen. De stofkap kun je er daarna eenvoudig uitnemen. Verwijder ook het stofkapje van de koppeling aan de binnenunit.

Stap 3: Aankoppelen

Trek de buitenste uitschuifbare delen van de koppeling weer terug en koppel de koppeling van de binnen- en buitenunit aan elkaar. Het is belangrijk dat deze koppelingen goed zijn aangesloten. Verzeker u zelf hiervan

Installeer zelf de Eurom AC12Qi wand airco met Quick-Connect
De Quick-Connect aansluiting van de Eurom AC12Qi

Stap 4: Koelvloeistof laten circuleren

Zorg dat de koelvloeistof kan circuleren door de hendel van de binnenkoppeling in horizontale positie te zetten. Als je de vloeistof hoort stromen, staat de hendel goed. Hoort u niets, dan moet u kijken of de koppelingen goed zijn aangesloten.

Stap 5: Laatste controle stap

Verbind de stekkers van de binnen- en buitenunit van de airco met elkaar. De aarddraad sluit je aan op de montageplaat en borg je met de kabelklem. Plaats vervolgens beide onderhoudskappen terug op hun plek en je Quick-Connect airco is helemaal klaar voor gebruik!

Om de Eurom AC12Qi helemaal netjes af te werken kun je de leidingen nog met tape verstevigen en de leidingen op de muur bevestigen met klemmen. Wanneer alles juist is geïnstalleerd en je de airco getest hebt, is het optimaal genieten van het leefklimaat in huis!

Bekijk onze uitgebreide selectie van quick-connect airconditioners.

Wil jij meer weten over Een Quick-Connect airco installeren ?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wil je meer informatie over onze producten? Vraag het ons! Mail naar klantenservice@ts24.nl. Bel in Nederland naar 053-4283600 (09:00-17:30) en vanuit België naar 03-8080485 (09:00-17:30).

Direct zelf aan de slag?

Bekijk alle gebruikte producten

Deel deze how-to

Deel via e-mail Druk deze How-to af Deel deze How-to op Facebook Deel deze How-to op Twitter Deel deze How-To op Google Plus Deel deze How-to op Google Plus

Dit vind je misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies en top service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd
  • Afhalen bij jou in de buurt

"ik sta 5 dagen in de week klaar om u te helpen met uw bestelling"

Evi - Klantenservice Medewerkster

Heb je vragen over je bestelling, of komt je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.