Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Terug naar Boren Kies snel een Metaalboren categorie

Metaalboren

Metaalboren

De metaalboren van Kreator zijn kwaliteitsproducten die garant staan voor een optimaal resultaat en een lange levensduur. Karakteristiek voor metaalboren is de scherpe punt die ervoor zorgt dat de boor goed door het metaal snijdt. De Kreator boren zijn allemaal High Speed Steel (HSS) boren wat duidt op een hardere kwaliteit.  Wanneer je dus kwalitatief uitstekend gereedschap zoekt dan zijn de metaalboren van Kreator zeker aan te bevelen.

Onze productgroepen

Er zijn verschillende soorten metaalboren, waarvan de keuze afhangt van het soort materiaal dat je wil boren: Voor zachtere metaalsoorten en kunststof volstaan de gewone (HSS) metaalboren. Deze hebben een standaard een punt geslepen onder een hoek van 118 graden. Voor boren in harde metalen zoals bijvoorbeeld RVS gebruik je HSS-Co boren, deze zijn met kobalt versterkt en hebben een minder scherpe aansnijhoek (135 graden).

Juiste boorsnelheid bij boren in metaal:

Let op de snelheid van je boor: Vaak wordt aangenomen dat in de staal een hogere boorsnelheid gewenst is. Echter is het tegendeel waar: Hoe harder de staalsoort, des te lager de juiste boorsnelheid. In messing kan je met 2000 toren nog prima boren, in RVS is 800 toeren al meer dan genoeg. Een goede boorsnelheid herken je aan een mooie lange spaan of krul.

Veilig boren in metaal:

Klem je werkstuk altijd goed vast! Met name dun metaal en plaatwerk, onderschat niet de kracht wanneer je boor vastslaat en het plaatwerk veranderd in een blender... stevig klemmen van dun metaal tussen houten plaatjes geeft vaak ook een netter gat. Met een boorolie kan je het boren nog soepeler laten verlopen: Het koelt de boor en het materiaal en ondersteund het snijden in het materiaal. Oefen nooit te veel druk uit bij boren in staal: De boor moet al snijdend zich een weg banen.

Waarom Metaalboren?

De Kreator boren zijn allemaal High Speed Steel (HSS) boren en dragen bij aan een optimaal resultaat. De boren zijn vervaardigd uit hoge kwaliteit materialen en garanderen daarom ook een lange levensduur. Met deze boren heb je dus het perfecte gereedschap in huis.

Weet je wat je zoekt binnen Metaalboren? Ga snel naar...

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"E-commerce logistics?"

Montapacking - E-fullfilment partner van TS24

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.