Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Kies de beste badkamer verwarming met deze 3 gouden tips

Kies de beste badkamer verwarming met deze 3 tips

In onze blog ‘Voorkom een chagrijnig ochtendhumeur: 7 redenen en 5 manieren om jouw badkamer te verwarmen' leggen wij je uit waarom eigenlijk niemand zonder een verwarmde badkamer kan. In dit artikel gaan we wat verder hierop in. We helpen je namelijk met het kiezen van de beste badkamer verwarming voor jouw badkamer. Er zijn drie simpele, maar belangrijke tips die je helpen bij het kiezen.

3 TIPS: Hier moet je opletten bij het kiezen van jouw badkamerverwarming

Regelmatig krijgt onze klantenservice de vraag welke badkamer verwarming geschikt is voor de badkamer. We geven je daarom drie handige tips om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste badkamer verwarming.

Tip 1: Bepaal het vermogen van de badkamer verwarming

Badkamer verwarmers als kachels, radiatoren en infraroodstralers worden geleverd met diverse vermogens. Hoeveel vermogen jij nodig hebt, is afhankelijk van de oppervlakte van de badkamer, de raamoppervlakten en de isolatiewaarde. Meestal kiezen mensen een radiator met een vermogen dat net iets meer is dan benodigd. Hierdoor is de badkamer sneller opgewarmd. Hieronder vind je een ruwe rekensom om te berekenen hoeveel vermogen jij nodig hebt. Maar laat je altijd even informeren bij het bedrijf waar je een radiator wilt komen.

 

Voorbeeld: Je badkamer is 2,5 meter bij 3,5 meter en heeft een hoogte van 2,5 meter. De totale inhoud van je badkamer is dan afgerond 22 kubieke meter. Dit aantal vermenigvuldig je met 80 Watt. Hiermee komt je benodigde vermogen op 1760 Watt. Je hebt dus een radiator nodig met minimaal dit vermogen. Afhankelijk van jouw situatie (gewenste temperatuur en de mate van isolatie van je badkamer) heb je de volgende hoeveelheid Watt nodig:

 
 

extra tip als je kiest voor een handdoekradiator

Als je voor een handdoekradiator kiest, dan moet je ook kiezen voor meer vermogen. Want de warmte wordt natuurlijk deels tegengehouden door de handdoeken die je erop hangt. Dat betekent vaak ook een iets grotere radiator.

 

En oh ja: er wordt vaak gezegd dat het niet goed is voor radiatoren om er handdoeken overheen te hangen. Maar dat is bij handdoekradiatoren niet zo. Daar zit een speciale laklaag op. Die laag is nodig om de radiator te beschermen tegen de eventuele vocht van de handdoeken. Hierdoor gaat je handdoekradiator niet roesten.

Tip 2: Houd rekening met het formaat

Het minimale vermogen dat je bij de eerste tip hebt berekend, heeft ook invloed op de grootte van de badkamerverwarmer. Hoe meer vermogen je nodig hebt, hoe groter of dikker bijv. de radiator is. En dat heeft weer invloed op de plek waar je de radiator of kachel gaat plaatsen. Kijk dus ook goed naar de plek waar je de verwarmer wilt plaatsen of die dus groot genoeg is. Je wilt er niet elke keer tegen aanstoten of je ergeren als het net iets te ver uitsteekt.

Tip 3: Kies een badkamer verwarming met een timer en thermostaat

Deze tip is belangrijk om twee redenen: je kunt de badkamer verwarming in- en uitschakelen op het moment dat jij dat wilt, en de radiator slaat af wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Hierdoor maak je op een energiezuinige manier gebruik van je badkamer verwarming.

 

Met deze drie tips kun jij gegarandeerd een goede badkamer verwarming uitkiezen. Ben je op zoek naar badkamer verwarming? Bekijk dan hier ons aanbod badkamer verwarming.

 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 20 December 2018

https://lh4.googleusercontent.com/WiMWkNaTO8jbqRXro_SFud-j1sEUEW-BN7sh2Q9CGABh282fUa7we0QuUfaXaafImBAtlFMct2tcdl9nmu2fo7_3MXTUK1gAbj-04e8okPPH5n8VHOl_uw_CxncjPgMSOdKtU8sp

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Service is snel, bij TS24.nl"

Timmy - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.