Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Badkamer verwarmen doe je om deze 7 redenen en op 5 manieren

Voorkom een chagrijnig ochtendhumeur: 7 redenen en 5 manieren om jouw badkamer te verwarmen

Elke ochtend is het weer een struggle. Je hebt geen zin om je warme bed te verlaten. En je moet al helemaal niet denken aan die eerste stappen op de koude tegels van de badkamer. Absoluut geen pretje! Maar toch moet je er elke ochtend weer aan geloven. Gelukkig is deze ergernis gemakkelijk te voorkomen met de juiste badkamer verwarming. Voorkom een chagrijnig ochtendhumeur dankzij badkamer verwarming voor jouw badkamer. Maar welke badkamer verwarming is nou het meest geschikt voor jouw badkamer? Wist jij bijvoorbeeld dat er een centrale en decentrale manier van verwarmen is? Wist jij dat badkamer verwarming gebruikt kan worden als hoofdverwarming en als bijverwarming? Wist jij dat het vermogen van de verwarming invloed heeft op de grootte van de radiator? Wij vertellen je graag met deze 5 tips hoe je een goede badkamer verwarming kiest.

Wat is een badkamer verwarming?

Het woord zegt natuurlijk genoeg: badkamer verwarming is een manier om je badkamer van een aangename temperatuur te voorzien. En de meeste mensen vinden dat erg prettig. Niet alleen om een ochtendhumeur te voorkomen. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld lekker warm hebt gedoucht, is er niets vervelender dan in een koude badkamer te stappen. Badkamer verwarmers zijn speciale verwarmers. Ze moeten natuurlijk tegen de hoge vochtigheidsgraad in de badkamer kunnen.

Wil jij dankzij een badkamer verwarming...

Dan ben je in dit blog aan het goede adres! Wij leggen je de vijf manieren uit hoe jij je badkamer kunt verwarmen. Maar eerst zetten we zeven redenen op een rij waarom we eigenlijk allemaal wel heel graag badkamer verwarming willen.

7 redenen waarom jij moet kiezen voor badkamer verwarming

Geen koude voeten en geen ochtendhumeur, dat zijn natuurlijk al twee zeer goede redenen om te kiezen voor badkamer verwarming. Maar er zijn ook andere redenen te benoemen. Deze redenen zitten hem in de praktische voordelen van badkamer verwarming. Wij zetten er zeven voor je op een rijtje:

1. SNEL JE BADKAMER VERWARMD?

Badkamer verwarming heeft de eigenschap dat de badkamer zeer snel is verwarmd. Soms al binnen enkele minuten. Perfect als het buiten snel koud begint te worden.

2. ALTIJD OP DE GEWENSTE TEMPERATUUR?

Je kunt zelf de temperatuur regelen. De meeste verwarming hebben een temperatuur regelaar. Hierdoor heeft jouw badkamer altijd de voor jou meest aangename temperatuur.

3. OP ELK GEWENST MOMENT?

Er zijn ook badkamer verwarmers met een timer. Dat is helemaal ideaal, dan kun je van te voren instellen wanneer de verwarming aan moet. Dan weet je zeker dat jij tijdens het douchen of in de ochtend bij het wakker worden een aangename temperatuur hebt.

4. GEEN LAST VAN VOCHT EN SCHIMMELS?

Met name de infraroodstralers (lees hierover verderop meer) hebben als voordeel dat ze vocht en schimmels aan de muren en het plafond voorkomen. Hierdoor blijft je badkamer fris, gezond en hygiënisch.

5. EEN ECHTE EYE-CATCHER?

Naast dat de badkamer verwarmers natuurlijk een functioneel doel hebben, hebben ze tegenwoordig ook een mooi design, waardoor het ook nog eens super gaaf staat in de badkamer. Een echte eye-catcher in elke stijl badkamer.

6. WARME HANDDOEKEN?

Hoe lekker is dat, kom je de warme douche uit, en dan pak je ook nog eens een handdoek die lekker is opgewarmd door jouw verwarmer. Dit kan met een elektrische badkamer verwarming (lees hierover verderop meer).

7. GOEDKOPE MANIER VAN VERWARMEN?

Badkamer verwarming hebben een relatief laag energieverbruik. De badkamer is snel warm en afhankelijk van de isolatiewaarde blijft de badkamer ook lang warm. Het is een daardoor goedkope manier om je badkamer te verwarmen.

5 manieren om jouw badkamer aangenaam te verwarmen

Oké, je wilt nu verwarming op je badkamer. Maar op welke manier kan dat? Er werd hierboven al wat voorbeelden genoemd. Maar voordat we daarop verder in gaan, hebben we ter intro een wat technisch verhaaltje… Je kunt namelijk op een centrale en een decentrale manier je badkamer verwarmen. Bij de centrale verwarming wordt de warmte op één plek in jouw woning aangemaakt en wordt het vervolgens verspreid via leidingen naar de plekken waar jij de warmte wilt hebben. Bij decentrale verwarming wordt de warmte juist aangemaakt op de plek waar je dat graag wilt.

 

Daarnaast onderscheiden we ook nog hoofdverwarming en bijverwarming. Je spreekt van hoofdverwarming wanneer de temperatuur in een ruimte op constant niveau wordt gehouden. In een badkamer wil je dat graag! Het zorgt ervoor dat alle elementen in je badkamer niet koud en kil aanvoelen. En het zorgt ervoor dat muren en vloeren minder lang vochtig zijn. Sommige mensen kiezen er ook voor om bijverwarming te plaatsen in hun badkamer. Het grote voordeel hiervan is dat het op een snelle en krachtige manier de temperatuur verhoogt. En je hebt alleen maar een geaard stopcontact nodig.

Ter verduidelijking geven we nu de vijf meest voorkomende manieren om jouw badkamer te verwarmen.

1. Vloerverwarming, de nummer 1 populairste badkamer verwarming

Vloerverwarming is erg populair als het gaat om badkamer verwarming. Nieuwbouw woningen worden er tegenwoordig al automatisch mee uitgerust. Het is een centrale manier van verwarming dat als hoofdverwarming wordt gebruikt. Vloerverwarming is om verschillende redenen erg geschikt:

De installatie is echter een behoorlijk werkje, en we raden dan ook aan dit door een erkend vakman te laten doen.

2. Wandverwarming is een zuinige manier van verwarmen

Je kunt wandverwarming vergelijken met vloerverwarming, alleen zitten de verwarmingsbuizen niet in de vloer, maar in de wanden. Het is ook een centrale manier van verwarmen dat als hoofdverwarming wordt gebruikt. Wandverwarming is ook om dezelfde redenen als vloerverwarming erg geschikt voor je badkamer. Wanneer je het in combinatie alleen legt met vloerverwarming is het zelfs een hele energiezuinige manier van verwarmen. In korte tijd heb jij dan je badkamer verwarmd. Alleen ook hier geldt: de installatie in een bestaande badkamer is moeilijk.

3. De traditionele, maar meest gebruikte manier: de elektrische radiator

Een decentrale manier om je badkamer te verwarmen, is de radiator. Het wordt vaak ook gebruikt als hoofdverwarming. Het neemt wel iets ruimte in in vergelijking met vloerverwarming en wandverwarming. Maar het is gelukkig al lang niet meer een lelijk en degelijk apparaat in je badkamer. Nee, het is absoluut een design stuk geworden tegenwoordig. Je hoeft dan ook echt niet bang te zijn dat een radiator niet past in jouw badkamer style.

 

Let wel goed op! Als je een elektrische radiator koopt, dan moet deze wel geschikt zijn voor de badkamer. Je kunt zien of de radiator dat is door te kijken naar de IP-normering. De kachel moet voorzien zijn van een IP-normering van minimaal IPx4. Vooral het getal 4 (of hoger) is belangrijk. Dan is het namelijk spatwaterdicht. Kijk ter inspiratie ons aanbod elektrische radiatoren speciaal voor de badkamer. Al deze verwarmers zijn geschikt voor de badkamer.

Er zijn twee soorten elektrische badkamer verwarmers te onderscheiden: met ventilator en zonder ventilator.

Bovenstaande drie manieren om te verwarmen zijn dus hoofdverwarming. Er zijn ook nog twee voorbeelden van bijverwarming.

4. Elektrische kachel, letterlijk plug-and-play

Een decentrale manier om bij te verwarmen is de elektrische kachel. De elektrische kachel is gevuld met olie of een andere vloeistof die wordt verwarmt door elektriciteit. Het grote voordeel: de installatie is super makkelijk en de snelheid waarmee de badkamer wordt verwarmd, is snel. Je hoeft enkel de stekker in het stopcontact te steken en het is klaar voor gebruik. Let op, het moet uiteraard wel een geaard stopcontact zijn!

 

En let ook hier op of de elektrische kachel wel geschikt is voor een badkamer. De kachel moet dus voorzien zijn van een IP-normering van minimaal IPX4. Wel zo belangrijk en veilig voor een kachel die je op je badkamer gaat zetten!

5. Infrarood: snelle en krachtige verwarming van je badkamer

Tot slot hebben we infrarood badkamer verwarmers, ook wel infraroodstralers genoemd. Deze decentrale verwarmer is compact en verwarmt de badkamer snel en krachtig. Infraroodstralers hebben twee voordelen t.o.v. de elektrische radiatoren:

TS24 heeft diverse infraroodstralers voor jouw badkamer. Bekijk bijvoorbeeld onze infrarood verwarmingspaneel van Rowi.

 

 

Onze sterke voorkeur als doe-het-zelvers gaat uit naar elektrische badkamer verwarming of infraroodstralers. Ook om het jullie mooi makkelijk te maken! Maar we helpen je graag met het kiezen van de juiste verwarmer. Lees daarom ook onze blog ‘3 tips om de juiste badkamer verwarming te kiezen’.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 11 December 2018

https://lh6.googleusercontent.com/sa_td7R9L0QiEQKuXrL7tLUipnhtMCyOm8Ro9Ez_FGZP9K9rTYsaEFv__CqgSrF3MYQlSPUZP4vcd07Q8ID_hebYgiF0Xg5S3jLmc9jnzE0mL43RIvitA7HxtGutLjmMjUiCbNzs

Deel deze blog

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Service is snel, bij TS24.nl"

Timmy - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.