Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

TS24 introduceert: Het ErP-keurmerk

De Europese Unie heeft zich ertoe verbonden om de CO2-uitstoot in de periode tot 2020 met minimaal 20% terug te dringen. Dit met de goedkeuring van het Kyoto-protocol. Daarom werd in 2009 de ErP-richtlijn ondertekend. TS24 beschikt ook over een aantal producten met dit milieuvriendelijke ErP-keurmerk en vertelt je daarom over de betekenis van deze richtlijn.

De ErP-richtlijn betekent simpelweg Energy-related Products. Deze richtlijn word ook vaak de ecodesign-richtlijn genoemd. We komen deze richtlijn dagelijks tegen, zoals bij bijvoorbeeld de geleidelijke afschaffing van de traditionele gloeilampen of de bekende energielabels op je wasmachine of koelkast.

erp keurmerk

De ErP-richtlijn is dus opgericht met het doel om de CO2-uitstoot te verminderen. De richtlijn is verplicht binnen alle lidstaten van de Europese Unie en heeft gevolgen voor ventilatie- en airconditioning producten. Ook heeft het keurmerk gevolgen voor verwarmingsproducten. De richtlijn geldt alleen voor producten die zijn geproduceerd in de Europese Economische Ruimte maar ook voor producten die vanuit andere landen zijn geïmporteerd. Voor producten die worden geëxporteerd naar landen buiten de EU geldt deze richtlijn niet.

Het ErP-keurmerk bij verwarmingsproducten

Zoals eerder genoemd geldt het ErP-keurmerk ook voor verwarmingsproducten. Om aan de eis van het keurmerk te voldoen moet verwarming voorzien zijn van een regelsysteem voor een energiezuinige werking.  Dit is gunstig voor de consument, want hierdoor worden de stookkosten vermindert. Hoe een verwarming bediend kan worden en waar de sensor zich bevindt, is van grote invloed op het energieverbruik. Volgens de richtlijn is verwarming met een geïntegreerd regelsysteem, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde thermostaat, toegestaan. Wel zit zo'n temperatuursensor te dicht bij de verwarming om nauwkeurig te kunnen meten. Daarom is een verwarming met ingebouwde thermostaat minder energiezuinig.

Bij TS24 kun je dit keurmerk terugvinden bij enkele producten van onze bekende leverancier Eurom.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 17 Oktober 2018

https://www.ts24.nl/images/blog/erp/banner1.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"10 jaar garantie op alle buitendelen"

LG Lifes Good - Airconditioners van top kwaliteit

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.