053-4283600 (09:00-17:30) | Voor 22:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.

10 Tips: Om de ideale gereedschapskoffer samen te stellen

Een gereedschapskoffer is onmisbaar voor een doe-het-zelver! Toch kan het samenstellen ervan best lastig zijn. Deze tien tips helpen je bij het samenstellen van je perfecte gereedschapskoffer!

Tip 1. Lijstje

Je hebt waarschijnlijk nog niet alle benodigdheden in huis. Schrijf daarom op een lijstje wat zeker niet mag ontbreken. Kijk welke spullen je hiervan al in huis hebt en in welk gereedschap je wilt investeren.

Tip 2. Overzicht houden

Heb jij nog moeite met het samenstellen van gereedschap? Ben je het overzicht helemaal kwijt? Splits je benodigdheden tijdens het samenstellen op in drie categorieën. Schrijf op een papiertje ‘materiaal’, ‘powertools’ en ‘gereedschap’. Laat achter elk woord nog wat schrijfruimte. Nu is het tijd om in te vullen. Schrijf achter elk begrip wat in jouw gereedschapskist niet mag ontbreken. Denk bij materiaal aan bijvoorbeeld kroonsteentjes, pluggen en schilderstape. Powertools zijn de machines zoals een accu boormachine, accu schroevendraaier en een decoupeerzaag. Onder gereedschap valt bijvoorbeeld een bahco, spanningzoeker, schroevendraaier en hamer... Dit is natuurlijk geheel naar eigen wens in te vullen.

Even geen inspiratie meer? Leg het briefje dan neer. Ga wat anders doen en kijk er een paar uur later weer naar. Wie weet schiet je dan weer iets nieuws te binnen.   

Tip 3. De trouwe producten

Er zijn altijd producten die je vaak gebruikt, maar toch vergeet je iets tijdens het inrichten van je gereedschapskist. Dit zijn je trouwe producten. Denk bijvoorbeeld aan een stanleymes of een spanningzoeker. Ontzettend handig! Toch wordt deze vaak vergeten. Test daarom je gereedschapskist eerst thuis uit. Begin met een klus en je komt er al snel achter welke trouwe ‘vriend’ jij over het hoofd ziet.

Tip 4. Kwaliteit boven kwantiteit

Je kunt beter één keer in goed gereedschap investeren dan tien keer in een goedkoop stuk. Toch heeft iedereen een bepaalt budget. Bedenk in welk gereedschap je wilt investeren! Een aanrader om dit te doen bij gereedschap dat je het meest gebruikt. Overig, maar wel nodig, materieel kun je aanschaffen met het overige budget.

Tip 5. Meten is weten

Een must die vaak over het hoofd wordt gezien is het schrijf en meetgerei. Denk hierbij aan een rolmaat, waterpas, potlood en opschrijfboekje. Het neemt niet veel ruimte in beslag en ontzettend handig. Vergeet deze daarom niet tijdens het samenstellen van je gereedschapskist.

Tip 6. Voorraad

Zorg ervoor dat je voldoende materieel bij je hebt om ook echt te gaan klussen. Denk hierbij aan verschillende soorten schroeven en spijkers. Hiermee bedoelen we niet dat je moet gaan hamsteren, maar zorg ervoor dat je de standaardmaten in je kist hebt liggen.

Tip 7. Veiligheid voorop

Waar je ook in de wereld van plan bent om te klussen, zorg ervoor dat je dit veilig doet! Houd altijd een veiligheidsbril en werkhandschoenen bij de hand. Je weet nooit wanneer dit van pas komt. Klussen is leuk, maar wees voorbereid op onverwachte situaties.

Tip 8. Plakken en kleven

Met de gereedschapskist wil je voorbereid zijn op alle situaties. Het is dan ook verstandig om lijm en tape te hebben in je uitrusting. Naast universele lijm, die bijna alles aan elkaar plakt, heb je nog andere specifieke lijmen. Dit zijn bijvoorbeeld houtlijm of PVC-lijm. Daarnaast is tape ook niet overbodig. Je kunt zelf vast wel meerdere situaties bedenken waarbij tape je reddende engel is geweest. Ik was het zelf al bijna vergeten… Denk ook aan Tie Rips!

Tip 9. Multifunctioneel

Je hebt beperkte ruimte in de gereedschapskist. Daarom is het handig om in het bezit te zijn van multifunctioneel gerei. Deze kunnen ingezet worden bij tal van klussen, zonder dat ze veel kostbare ruimte in beslag nemen. Koop een bitschroevendraaier, zo hoef je niet je hele collectie schroevendraaiers mee te sjouwen. Vergeet de combinatietang of inbussleutel niet. Daarnaast, de redder in nood, de verstelbare moersleutel.

Tip 10. Indeling

Wanneer jij je uitrusting verzameld hebt, is het tijd voor de indeling. Het is fijn als de koffer overzichtelijk is ingedeeld. Hierdoor heb jij vliegensvlug het gewenste materieel bij de hand. Een gereedschapskoffer heeft vaak meerdere lagen. Deze kun je natuurlijk naar eigen wens indelen. De meeste gereedschapskoffers worden op de volgende manier ingericht. Bovenop leg je de veelgebruikte en klein gereedschap. Denk hierbij aan je potlood, rolmaat, schroevendraaier en rolmaat. In de laag hieronder komen de tangen, inbussleutels en (klauw)hamer. Ofterwijl, veel gebruikt en iets groter gereedschap. Op deze manier bouw je het langzaam af tot de onderste laag. Hierin ligt het grootste of minst gebruikte gereedschap.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een vraag over een van onze producten? Aarzel niet, vraag het ons! Mail naar klantenservice@ts24.nl of bel 053-4283600 (09:00-17:30)

Geplaatst op 30 September 2017

https://www.ts24.nl//images/blog/gereedschap/gereedschap_hout.jpg

Deel deze blog

Stuur deze blog via e-mail Deel deze blog op Facebook Deel deze blog op Twitter Deel dit blog op Google Plus Deel dit blog op Google Plus

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies en top service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd
  • Afhalen bij jou in de buurt

"Samen maken we het mooi makkelijk"

Ruud - Directeur

Heb je vragen over je bestelling, of komt je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.