Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

10 Tips Voor het inrichten van je (klus)werkplek

Werken is het fijnst in een comfortabele georganiseerde omgeving. Wees rommel de baas en zorg voor voldoende werkruimte om je grootse ideeën uit te werken. Deze 10 tips helpen je werkplek praktisch in te richten.

Tip 1. Voldoende licht

De juiste verlichting is ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk goed kunnen zien waar je mee bezig bent. Het is niet alleen goed voor de veiligheid maar ook voor de sfeer. Een bouwlamp kan helpen om je werkplek goed te overzien. In veel werkplaatsen zie je grote lampen aan het plafond hangen. Zicht houden op het kleinste detail is echter ook belangrijk. Door gebruik te maken van een simpele bureaulamp op je werkbank creëer je gemakkelijk meer overzicht.

Tip 2. Comfort is key

Je klust je rot. Bloed, zweet en tranen, seizoen in, seizoen uit. Toch zijn 80% van de (klus)werkplekken slecht geïsoleerd. Dit maakt de werkplek in ons noordelijke land vaak erg fris. Om optimaal te kunnen functioneren is de juiste temperatuur cruciaal. Dit werkklimaat kun je gelukkig controleren met één van onze werkplaats kachels. Binnen tien minuten is je werkplek voorzien van een aangename temperatuur. Hierdoor kun jij zelfs in de winterdagen blijven klussen!

Tip 3. Houd je favorieten dichtbij

Iedereen houdt van voldoende werkruimte. Toch is opruimen een klusje dat we graag uitstellen. Voor je het weet ben je het overzicht helemaal kwijt en ben je constant op zoek naar het juiste gereedschap. Geef daarom de spullen die je het vaakst gebruikt een vaste plek op grijpafstand. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een pen of een meetlat. Dit maakt het klussen net een beetje gemakkelijker.

Tip 4. Berg seizoensartikelen op

De seizoensartikelen zijn voorwerpen die je niet zo vaak gebruikt maar wel wilt houden. De gemiddelde Nederlander gebruikt maar vier van de vijf spullen enkele keren per jaar! Denk hierbij aan oude fietsen, een grasmaaiers in de winter, plantenbakken of misschien wel oud speelgoed. Ontzettend handig om te hebben, maar het staat wel in de weg. Berg deze spullen ver van je werkplek op.

Tip 5. Wees geen verzamelaar

Er zijn altijd spullen die eigenlijk wel weg kunnen. Je gebruikt ze niet meer of ze zijn kapot. Misschien is het tijd om afscheid te nemen van deze spullen. Bij een twijfelgeval hoef je jezelf maar één vraag te stellen: ga ik dit product ooit nog gebruiken? Is het antwoord nee? Dan hoef jij het in ieder geval niet meer te bewaren. Niet getreurd! Je kunt iemand anders er misschien heel gelukkig mee maken.

Tip 6. Zorg voor een stevige werkbank

De werkbank is het belangrijkste meubilair in de ruimte. Het is de plek waar gecreëerd wordt en moet daarom bestand zijn tegen alles wat daarbij komt kijken. Een zaagmachine, een bankschroef die je eraan moet bevestigen, noem het maar op. Om het gewicht van het zware gereedschap te dragen, is een stevig werkbank geen overbodige luxe. Natuurlijk kun je ook je eigen werkbank maken, dit kan zelfs met pallets.

Tip 7. Maak een gereedschapswand

Het is een aanwinst in iedere werkruimte. Het is eenvoudig om te maken en je hebt er jaren plezier van. Koop een voorgefabriceerde gaatjeswand. Deze kun je opvullen met haakjes, oogjes en gleufjes. Hieraan hang je vervolgens je gereedschap overzichtelijk op. Zorg er wel voor dat het zware gereedschap laag hangt, mocht het losraken blijft de schade beperkt. Maak een plankje voor losse spullen die je niet aan deze wand kunt hangen zoals tape of lijm. Je kunt er ook voor kiezen om een assortimentsdoos te gebruiken om kleine onderdelen in te bewaren.

Tip 8. Blijf mobiel met een gereedschapswagen

Om je werkplek mobiel te houden kun je een gereedschapswagens gebruiken. Met een gereedschapswagen, uit ons assortiment,  heb je de belangrijkste spullen altijd bij de hand. Het is niet alleen makkelijk om mee te nemen, maar het zorgt ook voor extra bergruimte.

Tip 9. Hang tuinspullen op

Voor tuingereedschap, zoals een schep, schoffel of hark, is het beter om deze niet om de grond te laten staan. Hang deze op in een speciale gereedschapsdrager. Dit is niet alleen beter voor de conditie van de tuinartikelen, maar het ziet er ook nog eens netjes en opgeruimd uit. Wil je geen uitgave doen aan voor een gereedschapsdrager? Met stukjes PVC-buis kun je het ook overzichtelijk en veilig ophangen.

Tip 10. Combineer de ruimte met een andere kamer

Vaak wordt een ruimte gebruikt voor één doel. Mocht je een grote klusruimte hebben dan kun je deze inzetten voor een tweede doel. Je kunt er eventueel een loungeruimte bij maken. Zorg wel voor de juiste indeling, zodat het geen negatief effect heeft op de werkruimte.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 29 Augustus 2017

https://www.ts24.nl/images/blog/werkplaats/header1.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Techniek en service"

Merijn - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.