Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

Verwijder onkruid uit je tuin met een elektrische onkruidbrander!

Het is eindelijk zomer en dus kun je weer lekker genieten van je tuin, terras of gazon. De bloemen zijn op hun mooist, alles is weer groen én je kunt tot in de late uurtjes buiten zitten. Een nadeel aan dit seizoen is dat niet alleen bloemen en planten volop zijn uitgekomen, maar ook het onkruid is helemaal terug van weggeweest. Gelukkig is er een oplossing!

Waarvoor gebruik je een onkruidbrander?

Om van dat vervelende onkruid af te komen zijn er verschillende opties. Bij éénjarige onkruidsoorten kun je het onkruid nog gemakkelijk met de hand verwijderen. Helaas gaat dit bij hardnekkige onkruidsoorten een stuk lastiger. Een snelle en veilige optie is het gebruiken van een elektrische onkruidbrander. Zo hoef je niet meer op je knieën door de tuin en reken je voor eens en altijd af met dat vervelende onkruid.

Hoe werkt een elektrische onkruidbrander?

Met behulp van een elektrische onkruidbrander verwijder je onkruid zonder gas of chemicaliën. Je kunt in een prettige en ergonomische houding je onkruid eenvoudig verwijderen. Door een hete luchtstroom, die wordt aangemaakt door de onkruidbrander, verwijder je binnen enkele seconden het onkruid. Dankzij de hete luchtstroom barsten de cellen van het onkruid open en zal het uiteindelijk uitdrogen en afsterven. Voor het verwijderen van hardnekkig onkruid dien je dit een paar keer te herhalen. Wanneer de plant is uitgedroogd en is afgestorven veeg je het onkruid gemakkelijk weg. Het voordeel van een elektrische onkruidbrander is dat je niet afhankelijk bent van gas zoals bij een gasbrander. Je steekt de onkruidbrander in het stopcontact en je kunt aan de slag!

Onkruid optimaal verwijderen met de elektrische onkruidbrander

Om je onkruid nooit meer terug te laten keren is het goed om met een paar punten rekening te houden. Het is belangrijk om het onkruid minimaal 5 seconde te verhitten om ervoor te zorgen dat het echt goed kan uitdrogen. Wanneer je het niet goed genoeg verhit zul je zien dat het toch weer terugkomt. Een ander belangrijk punt is dat je onkruid het beste kunt verwijderen op dagen dat het droog is. Wanneer je onkruid gaat verwijderen op vochtige dagen is er een grote kans dat het toch weer terugkomt. Hoe droger het weer, hoe groter de kans dat het onkruid helemaal afsterft. Wanneer het helemaal is afgestorven hoef je het alleen nog op te vegen.

Wat kun je nog meer doen met een onkruidbrander?

Een elektrische onkruidbrander maakt het verwijderen van onkruid heel gemakkelijk, maar je kunt er ook veel meer mee. Zo steek je eenvoudig je kachel of barbecue op een veilige manier aan. Geen gedoe meer met aanstekers of lucifers maar binnen mum van tijd een vuurtje. Vaak wordt er bij de onkruidbrander een apart mondstuk geleverd waarmee je kachels of barbecues kunt aansteken. In dit mondstuk zitten gaatjes, waardoor de hete luchtstroom zich goed kan verdelen over de barbecue of over het hout. Een elektrische onkruidbrander met zo’n mondstuk is de Eurom Elektrische Onkruidbrander 247060.

De voordelen van een elektrische onkruidbrander:

 • Milieuvriendelijke manier van onkruid verwijderen zonder chemicaliën
 • Licht in gewicht
 • Ergonomisch gebruik
 • Multifunctioneel
 • Eenmalige aanschaf
 • Niet afhankelijk van gasflessen
 • Goedkope manier van onkruid verwijderen

Benieuwd naar ons assortiment elektrische onkruidbranders? Bekijk hier het gehele assortiment. Voor vragen kun je altijd contact opnemen. Graag gedaan!

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 16 Juni 2017

https://www.ts24.nl/images/blog/onkruidbrander/banneronkruid.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Leontien
20-02-2018

Echt heel handing zo\'n brander! Jarenlang heeft hij bij ons trouwe dienst gedaan. Nu we verhuist zijn is onze tuin echt te groot om zelf nog te onderhouden. Daarom hebben we nu iemand die onze tuinonderhoud doet. En zelf snoei ik af en toe iets;)

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

 • Gedegen advies van onze experts
 • Gewoon goede service
 • 14 dagen recht van retour
 • Veilig kopen & betalen
 • Thuisbezorging door PostNL
 • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Een ruim aanbod en 10 jaar garantie"

Westinghouse Lighting - Leverancier van plafondventilatie

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.