Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Hoe werkt een mobiele airco optimaal? Wij geven je 10 installatietips

Hoe werkt een mobiele airco

Het installeren van een mobiele airco is een relatief eenvoudig klusje. Het belangrijkste waar je op moet letten is de afvoerslang. De afvoerslang van een mobiele airco zorgt ervoor dat de warme lucht afgevoerd wordt naar buiten en zo dus niet in dezelfde ruimte terecht komt. Maar hoe kun je verder een mobiele airco optimaal werken? TS24 heeft tien tips voor je samengesteld. Hierin lees je waar je op moet letten bij de plaatsing van een mobiele airco en het plaatsen van de afvoerslang.

Tip 1: Plaats de mobiele airco dichtbij een raam

Het is verstandig om je mobiele airco dicht bij een raam te plaatsen. De afvoerslang moet namelijk de lucht naar buiten afvoeren, daarom is het handig om de slang bij voorhand al dichtbij een raam te plaatsen. Afvoerslangen hebben meestal een lengte van 1.5 meter. Plaats daarom de mobiele airco niet aan de andere kant van de kamer waar geen raam is.

Tip 2: Plaats de mobiele airco ook dichtbij een stopcontact

Naast het feit dat je de mobiele airco het best kunt plaatsen naast of dichtbij een raam, is het ook verstandig om een plek dichtbij een stopcontact te zoeken. Zo heeft de afvoerslang nog voldoende ruimte over en kan de mobiele airco met gemak worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

Goede mobiele airco werking

Tip 3: Gebruik een raamafdekking

Om ervoor te zorgen dat de mobiele airco optimaal kan werken, is het belangrijk om te kijken of alle warmtebronnen geëlimineerd zijn. Omdat een afvoerslang door een open raam of deur naar buiten geleid dient te worden, komt er vanzelfsprekend weer warme lucht naar binnen. Om dit te voorkomen, zijn er speciale raamafdichtingen die ervoor zorgen dat warme lucht buiten blijft en de koude lucht binnen. De ideale oplossing is daarom de Mobiele Airco Raamdoorvoer Raamafdichting Set Airlock 100. Deze mobiele airco raamdoorvoer afdichting zorgt ervoor dat de mobiele airco optimaal zijn werk kan doen en alle warme lucht wordt geëlimineerd.

Tip 4: Voer via een gat in de muur warme lucht af

Een meer definitieve oplossing is om een vaste muurdoorvoer aan te brengen. Er moet dan een gat in de muur worden gemaakt waar de afvoerslang precies doorheen past. Definitief, maar ook erg effectief! De meeste mobiele airco’s beschikken over een afvoerslang met eenzelfde diameter. Mocht je airco door verloop van tijd aan vervanging toe zijn, kun je dezelfde doorvoer blijven gebruiken.

Tip 5: Verleng nooit de afvoerslang

Sommige gebruikers van een mobiele airco kiezen ervoor om de afvoerslang te verlengen, omdat de mobiele airco bijvoorbeeld niet bij een raam kan staan. Dit wordt afgeraden, omdat dit enorm ten koste gaat van de capaciteit van de airco. Kies dan liever voor een betere oplossing, zoals het maken van een gat in de muur. Hetzelfde geldt voor het omhoog afvoeren van de warme lucht. De afvoerslang mag nooit in verticale richting de warme lucht afvoeren. Leg de afvoerslang idealiter horizontaal neer.

Tip 6: Isoleer de afvoerslang

Als het mogelijk is, raden we aan om de afvoerslang te isoleren met isolatiemateriaal. Als je geen isolatiemateriaal wilt gebruik, kun je er ook een grotere slang omheen doen. Dit voorkomt dat de afvoerslang warm wordt en daardoor zelf de ruimte verwarmt.

Tip 7: Volg altijd de gebruiksaanwijzing

Misschien wel de belangrijkste tip: bevestig de slang precies zoals is aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Op deze manier worden de minste fouten gemaakt en kan er niks misgaan tijdens het koelproces.

Tip 8: Werk de afvoerslang mooi weg

Je kunt je vast voorstellen dat een afvoerslang niet altijd mooi staat in je woonkamer. Om toch optimaal te genieten van je mobiele airco kun je ervoor kiezen om de afvoerslang op een mooie manier te bedekken. Bouw bijvoorbeeld een leuke kast om de slang heen. Een decoratieve en slimme manier om je afvoerslang toch een beetje weg te werken.

Mobiele airco

Tip 9: Sluit de mobiele airco eventueel aan op de interne installatie

Er wordt vaak de vraag gesteld of het mogelijk is om een mobiele airco aansluiten op bijvoorbeeld je ventilatiesysteem of mechanische afzuiging. Dit is mogelijk, maar het is wel handig om er rekening mee te houden dat een groot deel, of zelfs meer dan de beschikbare afzuigcapaciteit, in beslag wordt genomen door lucht in het systeem te blazen. Dit betekent dat de lucht in jouw ruimte minder goed wordt afgezogen.

Tip 10: Houd de afvoerslang zo recht mogelijk

Om er voor te zorgen dat de afvoerslang optimaal zijn werk kan doen, is het belangrijk om de afvoerslang zo recht mogelijk te houden. Bochten of een knik in de slang kan ervoor zorgen dat de slang niet goed werkt en de lucht niet juist wordt afgevoerd.

Nog vragen over de werking van jouw mobiele airco?

Al deze tips zorgen voor de optimale werking van jouw mobiele airco. Zo kun je volop genieten van dit ideale apparaat. Ben je benieuwd naar ons assortiment mobiele airco’s? Dan vind je alle mobiele airco’s hier. Heb je nog vragen over het installeren van je mobiele airco? Vraag het ons! Mail naar klantenservice@ts24.nl. Bel in Nederland naar 053-4283600 (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00) en vanuit België naar 03-8080485 (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00).

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 06 Juni 2019

https://www.ts24.nl/images/blog/afvoerslang/banner1.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

encoulk
11-05-2021

buy levitra safely from canada

atmople
19-04-2021

/ - generic for cialis

Dick Helmerhorst
10-04-2021

Ik kan mijn slang nergens kwijt kan ik hem dan gewoon in de badkamer leggen

Stef
26-02-2021

De beste mobiele airco afvoer oplossing is een Aircoluik! Na verschillende dingen geprobeerd te hebben is dit echt de enige goede oplossing, geen warme lucht van buiten naar binnen en ziet er mooi uit.

Richardrooks
16-02-2021

??????? ?????????? ????? _________________ ?????? ?????? ???????

Wijnand
11-08-2020

Waarom bestaat er geen mobiele airco die je buiten kan zetten en de koude lucht met een slang maar binnen voert?!?

Ruud
11-08-2020

Die bestonden wel maar zijn ondertussen weer verouderd en niet meer leverbaar 

N.breek
11-08-2020

De buren hebben een airco, deze blaast buiten. Geen wind en de stank komt bij ons in de tuin .walgelijk. nu met corona ben ik als de dood . Je leest nooit over het ongemak van de buren. GrAg een reactie

Ruud
11-08-2020

Beste N. Breek, airco's buiten maken altijd lawaai. zo rond de 65dBA. Dat is helaas het effect van een split unit. Dat is niet te voorkomen 

Jolanda Dekkers
10-08-2020

Ik heb een diamant airco overgenomen 12000 btu met het rooster naar boven Wat is het verschil tussen een rooster boven op en aan de voorkant Hoe hoog moet hij staan om een kamer koud te krijgen

Ruud
10-08-2020

er is niet per se een verschil. De airco's zijn gebouwd om directe verkoeling te geven. De blaasmond naar boven is meer bedoelt voor de koude lucht beter de circuleren. 

Pietje
07-08-2020

@Henk - De lucht die de mobiele airco uitblaast komt gewoon uit dezelfde ruimte. Dit is meteen ook een van de grote misverstanden van een mobiele airco. Deze recirculeert dus de binnenlucht en levert geen ‘frisse’ lucht van buiten aan. Zet dus de airco aan vóórdat je gaat slapen met alle deuren en ramen gesloten... en zodra je gaat slapen zorg je dat er ook wat frisse lucht binnen komt door een open deur, raam of luchtrooster.

Ruud
07-08-2020

Klopt als een bus! 

Henk Geurts
05-08-2020

waar komt de lucht vandaan die de mobiele airco naar buiten ventileert als de ruimte verder afgesloten is zonder ventilatie?

Ruud
05-08-2020

De lucht zit al in de ruimte. Die wordt verkoelt. Er wordt geen verse lucht aangezogen 

Van Helder
12-12-2019

Hartelijk dank voor de tips. Ik kan ze heel goed gebruiken wanneer ik zelf een mobiel airco wil installeren. Ik kan dan gaan klussen en ook kosten besparen. Van Helder

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Service is snel, bij TS24.nl"

Timmy - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.