053-4283600 (09:00-17:30) | Voor 22:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.

10 tips voor de optimale werking van een mobiele airco

Het installeren van een mobiele airco is een relatief eenvoudig klusje. Het belangrijkste waar je op moet letten is de afvoerslang. De afvoerslang van een mobiele airco zorgt ervoor dat de warme lucht afgevoerd wordt naar buiten en zo dus niet in dezelfde ruimte terecht komt. TS24 heeft tien tips voor je samengesteld. Hierin lees je waar je op moet letten bij de plaatsing van een mobiele airco en het plaatsen van de afvoerslang.

Tip 1. Plaats de airco dicht bij een raam

Het is verstandig om je mobiele airco dicht bij een raam te plaatsen. De afvoerslang moet namelijk de lucht naar buiten afvoeren, daarom is het handig om de slang bij voorhand al dichtbij een raam te plaatsen. Afvoerslangen hebben meestal een lengte van 1.5 meter. Plaats daarom de mobiele airco niet aan de andere kant van de kamer waar geen raam is.

Tip 2. Plaats de airco dicht bij een stopcontact

Naast het feit dat je de mobiele airco het best kunt plaatsen naast of dichtbij een raam, is het ook verstandig om een plek dichtbij een stopcontact te zoeken. Zo heeft de afvoerslang nog voldoende ruimte over en kan de mobiele airco met gemak worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

Tip 3. Kies voor raamafdekking

Om ervoor te zorgen dat de mobiele airco optimaal kan werken is het belangrijk om te kijken of alle warmtebronnen geëlimineerd zijn. Omdat een afvoerslang door een open raam of deur naar buiten geleid dient te worden, komt er vanzelfsprekend weer warme lucht naar binnen. Om dit te voorkomen zijn er speciale raamafdichtingen, die ervoor zorgen dat warme lucht buiten blijft en de koude lucht binnen. De ideale oplossing is daarom de Airlock 100. Deze mobiele airco raamdoorvoer afdichting zorgt ervoor dat de mobiele airco optimaal zijn werk kan doen en alle warme lucht wordt geëlimineerd.

Tip 4. Gat in de muur

Een meer definitieve oplossing is om een vaste muurdoorvoer aan te brengen. Er moet dan een gat in de muur worden gemaakt waar de afvoerslang precies doorheen past. Definitief, maar ook erg effectief! De meeste mobiele airco’s beschikken over een afvoerslang met eenzelfde diameter. Mocht je airco door verloop van tijd aan vervanging toe zijn, kun je dezelfde doorvoer blijven gebruiken.

Tip 5. Nooit verlengen

Sommige gebruikers van een mobiele airco kiezen ervoor om de afvoerslang te verlengen, dit omdat de mobiele airco bijvoorbeeld niet bij een raam kan staan. Dit wordt afgeraden, omdat dit enorm ten koste gaat van de capaciteit van de airco. Kies dan liever voor een betere oplossing, zoals het maken van een gat in de muur. Hetzelfde geldt voor het omhoog afvoeren van de warme lucht. De afvoerslang mag nooit in verticale richting de warme lucht afvoeren. Leg de afvoerslang idealiter horizontaal neer.

Tip 6. Isoleren

Als het mogelijk is raden we aan om de afvoerslang te isoleren met isolatiemateriaal. Als je geen isolatiemateriaal wilt gebruik kun je er ook een grotere slang omheen doen. Dit voorkomt dat de afvoerslang warm wordt en daardoor zelf de ruimte verwarmt.

Tip 7. Volg altijd de gebruiksaanwijzing

Misschien wel de belangrijkste tip: bevestig de slang precies zoals is aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Op deze manier worden de minste fouten gemaakt en kan er niks misgaan tijdens het koelproces.

Tip 8. Bedek de afvoerslang

Je kunt je vast voorstellen dat een afvoerslang niet altijd mooi staat in je woonkamer. Om toch optimaal te genieten van je mobiele airco kun je ervoor kiezen om de afvoerslang op een mooie manier te bedekken. Bouw bijvoorbeeld een leuke kast om de slang heen. Een decoratieve en slimme manier om je afvoerslang toch een beetje weg te werken.

Tip 9. Aansluiten interne installatie

Er wordt vaak de vraag gesteld of het mogelijk is om een mobiele airco aansluiten op bijvoorbeeld je ventilatiesysteem of mechanische afzuiging. Dit is mogelijk, maar het is wel handig om er rekening mee te houden dat een groot deel, of zelfs meer dan de beschikbare afzuigcapaciteit in beslag wordt genomen door lucht in het systeem te blazen. Dit betekent dat de lucht in jouw ruimte minder goed wordt afgezogen.

Tip 10. Geen bochten in de afvoerslang

Om er voor te zorgen dat de afvoerslang optimaal zijn werk kan doen, is het belangrijk om de afvoerslang zo recht mogelijk te houden. Bochten of een knik in de slang kan ervoor zorgen dat de slang niet goed werkt en de lucht niet juist wordt afgevoerd.

Al deze tips zorgen voor de optimale werking van jouw mobiele airco. Zo kun je volop genieten van dit ideale apparaat. Ben je benieuwd naar ons assortiment mobiele airco’s? Alle mobiele airco’s vind je hier.

Geplaatst op 06 Juni 2017

https://www.ts24.nl/images/blog/afvoerslang/banner1.jpg

Deel deze blog

Stuur deze blog via e-mail Deel deze blog op Facebook Deel deze blog op Twitter Deel dit blog op Google Plus Deel dit blog op Google Plus

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen over dit artikel.

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies en top service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd
  • Afhalen bij jou in de buurt

"Samen maken we het mooi makkelijk"

Ruud - Directeur

Heb je vragen over je bestelling, of komt je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.