Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

De beste plafondventilator voor jouw kamer - Let op deze 7 tips

De beste plafondventilator kopen

Wat is er fijner dan tijdens warme zomerdagen genieten van aangename verkoeling? Een plafondventilator is ideaal om een hele ruimte te voorzien van een frisse wind. Maar is jouw kamer wel geschikt voor een plafondventilator? En zo ja, welke plafondventilator is dan geschikt? In deze blog vertellen wij je op welke 7 tips jij moet letten als jij een plafondventilator wilt kopen voor jouw kamer.

1. Plaats de plafondventilator op de juiste hoogte

Bij het kopen van een plafondventilator is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van je plafond. Heb je een hoog, laag of juist een schuin plafond? Dit heeft invloed op het soort ventilator dat geschikt is voor jou.

Een ‘hugger’ is geschikt voor een laag plafond

Heb je een kamer met een laag plafond, dan kunnen alleen platte ventilatoren of modellen zonder een verlengstang geïnstalleerd worden. Een ‘hugger’ model is dan een geschikt model. Een ‘hugger’ is dus een plafondventilator met een compacte behuizing. Perfect als je weinig ruimte hebt. Onze tip voor een lage plafondventilator is de Westinghouse Jet II.

Elk type geschikt bij een standaard plafond

Bij plafonds met een hoogte van ongeveer 2.5 meter kunnen vrijwel alle soorten ventilatoren geplaatst worden. Of je nu kiest voor een ventilator met of zonder een verlengstang, een installatie van elke plafondventilator is mogelijk. TS24 heeft een groot assortiment plafondventilators, bekijk ze gerust.

Extra verlengstuk bij een hoog plafond

Bij een hoog plafond is het belangrijk om een plafondventilator aan te schaffen met een extra lang verlengstuk. Op deze manier hangt de ventilator laag genoeg om te zorgen voor optimale verkoeling. Onze tip uit ons assortiment is de Westinghouse Industrial Plafondventilator.

Kies ook voor een extra verlengstuk bij een schuin plafond

In kamers met een schuin plafond is het ook handig om te kiezen voor een ventilator met een extra lang verlengstuk. Door gebruik te maken van een afstandsbediening kan de hellingsgraad worden bepaald. Ook hier kunnen we dus de Westinghouse Industrial Plafondventilator aanbevelen.

De juiste hoogte voor de plafondventilator

2. Houd rekening met het aantal m2 van de kamer

De grootte van een kamer is van invloed bij de aankoop van een plafondventilator. Kijk daarom naar de diameter van de ventilator om te zien of de ventilator krachtig en groot genoeg is om de ruimte te verkoelen.

 

Kamers tot 12 m2:

Kies voor een plafondventilator met een diameter van 76 tot 90 centimeter.

Kamers tot 15 m2:

Kies voor een plafondventilator met een diameter van ongeveer 105 centimeter.

Kamers tot 20 m2:

Kies voor een plafondventilator met een diameter van 112 tot 122 centimeter.

Kamers van 25 tot 30 m2:

Kies voor een plafondventilator met een diameter van 132 centimeter of groter.

Kamers groter dan 30 m2:

Bij zo’n grote kamer wordt geadviseerd om te kiezen voor meerdere ventilatoren.

 

Bekijk ons assortiment plafondventilatoren en filter eenvoudig op de juiste diameter, zodat je altijd de beste plafondventilator hebt voor jouw kamergrootte.

3. Check of de plafondventilator voor binnen of buiten is

Wil je je nieuwe ventilator plaatsen in je woonkamer of juist lekker buiten onder een overkapping? Niet elke soort plafondventilator is geschikt om buiten te plaatsen. Als je de ventilator wilt plaatsen onder je overkapping of in een open serre, dan kan er naar worden gekeken of de ventilator spatwaterdicht is en niet beïnvloed wordt door de wind. Een ventilator met beschermingsklasse IP44 is geschikt om buiten te hangen.

4. Zorg voor extra verlichting vanaf je plafond

Het is handig om een ventilator in het midden van het plafond te plaatsen, maar vaak hangt hier ook al een lamp. Als een plafondventilator op de plaats van een lamp gemonteerd wordt, is het handig om te kiezen voor een ventilator welke voorzien is van een lamp. Wij hebben een aantal plafondventilatoren in ons assortiment die beschikken over mooie verlichting, zoals de Westinghouse Havanna plafondventilator.

5. Bedien je plafondventilator comfortabel met een afstandsbediening

Plafondventilator met verlichting

Om optimaal te kunnen genieten van de voordelen van een plafondventilator, is het belangrijk om te kijken naar de bediening van deze ventilator. Vrijwel elke ventilator kan bediend worden met een afstandsbediening. Elke plafondventilator is standaard uitgerust met een trekkoord of wandbediening. Daarnaast kan het aanschaffen van een afstandsbediening voor veel comfort zorgen.

6. Let op het geluidsniveau van de ventilator

Als je wilt genieten van de verkoeling van een plafondventilator, in bijvoorbeeld je woonkamer of slaapkamer, is het natuurlijk fijn als deze niet al teveel geluid produceert. Daarom is het handig rekening te houden met het geluidsniveau van een plafondventilator. Wij raden aan om in je woonkamer of slaapkamer een plafondventilator te plaatsen die maximaal 50 decibel produceert.

7. Profiteer van energiebesparing

Bij de aanschaf van een plafondventilator profiteer je van energiebesparing. Een huishouden kost veel energie. Het verwarmen, verkoelen en verlichten van je huis kan uiteindelijk veel geld kosten. Een plafondventilator kan hier zeker voor verlichting zorgen. Zo geniet je van de heerlijke verkoeling tijdens warme zomerdagen en van een optimale warmteverdeling in de winter. Westinghouse heeft verschillende ventilatoren ontwikkeld die minder energie verbruiken dan een gloeilamp van 100 Watt. Dit om ons milieu en jouw portemonnee op lange termijn te beschermen.

Ben je benieuwd naar het assortiment plafondventilatoren? Bekijk dan nu al onze mooie nieuwe producten van Westinghouse en geniet van de voordelen van een plafondventilator.

 

Energiezuinige plafondventilatoren

Nog vragen over de keuze van de plafondventilator?

Al deze tips zorgen voor je keuze van een plafondventilator. Zo kun je volop genieten van dit ideale apparaat. Ben je benieuwd naar plafondventilatoren? Dan vind je alle plafondventilatoren hier. Heb je nog vragen over het installeren van je plafondventilator? Vraag het ons! Mail naar klantenservice@ts24.nl. Bel in Nederland naar 053-4283600 (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00) en vanuit België naar 03-8080485 (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00).

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 24 Mei 2018

https://lh3.googleusercontent.com/Iz-yYOX4q-rQUPds3u2V_iFwxBKFx7o8Ud17mKWYhG-al6qYwi2CTYZToEHAgQRHX6M9lKiE4RMTH6yC-UY63tkxvFnt27mJ7Kt-6M8H2voml4vHTHKLkcjwmUBF0UT5tdCLp3la

Deel deze blog

Opmerkingen

Gerrit Harteveld
22-06-2019

Waarom verkopen jullie geen bevestigingsmateriaal voor plafondventilators? Voor zover ik kan zien zijn ze onmogelijk te monteren over de standaard elektriciteit-dozen zoals die in bijna alle huizen gemonteerd zijn.

Ruud
22-06-2019

Beste Gerrit, Onze klanten herkennen deze problemen niet. Wij verkopen daarom geen electra accessoires

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Service is snel, bij TS24.nl"

Timmy - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.