Voor 23:00 besteld en betaald? 2-4 dagen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.

10 Tips om je tuin lente-proof te maken

De lente is officieel begonnen en we kunnen weer gaan genieten van het buitenleven. Daarom is het hoog tijd om weer lekker te gaan tuinieren om je tuin lente-proof te maken. Zo heb je aankomend seizoen optimaal plezier van je tuin, terras of gazon.

Tip 1. Weg met dat onkruid!

Wees de verspreiding van onkruid snel voor door je tuin onkruidvrij te maken. Als straks het echte lentezonnetje gaat schijnen gaat ook het onkruid bloeien en dit wil je natuurlijk voor zijn. Om het verwijderen van onkruid extra gemakkelijk te maken kun je gebruik maken van een gasbranderJe stelt het onkruid tijdens het wegbranden bloot aan een dermate hoge temperatuur dat de wandcellen openbarsten en er vochtuittreding plaatsvindt. Het onkruid verwelkt uiteindelijk, wordt bruin en sterft af. Herhaal deze behandeling na een aantal weken en weg is je onkruid!

Tip 2. Snoeien is bloeien

Om de groei van planten, struiken en heggen te bevorderen in de lente is het belangrijk om ze te verlossen van dode takken of bladeren. Door het verwijderen van dode takken of bladeren stimuleer je de groei, waardoor ze in de lente weer volop kunnen bloeien. Pas wel op dat je niet alle takken wegsnoeit. Helemaal bij hortensia soorten is het belangrijk alleen takken weg te snoeien die minimaal een jaar oud zijn. Hortensia's bloeien namelijk op oud hout. Het snoeien wordt extra gemakkelijk door gebruik te maken van de juiste apparatuur. En daarvoor ben je aan het goede adres. 

Tip 3. Verwijder de winterbescherming  

De winter is weer voorbij en daarom kun je de winterbescherming weer opbergen. Haal de hoezen van de vaste planten in de border en haal eventueel het hooi weg. Verwijder de doeken bij de mediterrane en tropische planten. Heb je kwetsbare planten binnen laten overwinteren? Dan kun je deze weer met een gerust hart in je tuin zetten.

Tip 4. Zorg dat je weer kunt genieten op je terras

Als je ook dit jaar weer lekker van de zon en lange zomeravonden wilt genieten, is het belangrijk om je terras een opfrisbeurt te geven. Haal je terrasmeubelen weer uit de schuur of voorzie ze van een goede schoonmaakbeurt. Je terrastegels kunnen vast ook wel weer een opfrisbeurt gebruiken, dus spuit ze schoon met een hogedrukspuit. Een andere leuke en handige toevoeging aan je terras is een schaduwdoek.  Zo zit je zowel in de lente als in de zomer niet pal in de zon.

Tip 5. Verzorg je gazon

Gras begint al met groeien vanaf vijf graden en daarom is het al snel tijd voor de eerste maaibeurt van dit seizoen. Pas wel op dat het gras niet te nat is. Om je gazon mooi te laten groeien deze lente is het van groot belang om de grond te bemesten. Het beste is om je gazon te bemesten vlak voor een regenbui omdat de droge mest of mestkorrels dan snel in de grond trekken.  

Tip 6. Ga aan de slag met je vijver

Niet alleen je terrastegels en andere tuinmeubelen kunnen wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken, ook je vijver is toe aan een opfrisbeurt. De pomp en het filter kunnen worden schoongemaakt zodat de vijver weer mooi helder wordt. Haal het grove vuil uit je filter en verwijder dode bladeren uit de vijver.

Tip 7. Breng kleur in de tuin

Fleur je tuin op met bloemen en planten in de mooiste kleuren. Kunnen de voorjaarsbloemen die in de winter buiten hebben gestaan al naar buiten? Om moeite te besparen is het altijd een goede optie om plantenbakken te kopen en hierin mooie lente- en zomerbloeiers te planten. Zo haal je binnen mum van tijd kleur in je tuin, waar je het hele seizoen groot plezier van hebt.  Voor een echte lentegevoel zet je de volgende bloeiers in je tuin:

 

Tip 8. Zorg dat je tot in de late uurtjes kunt genieten

Tot in de late uurtjes genieten van je terras? Een terrasverwarmer biedt de ideale uitkomst. Zo kun je nog heerlijk lang genieten van de buitenlucht, terwijl je er lekker warmpjes bijzit. Niet alleen in de zomer en lente is een terrasverwarmer prettig, ook in de winter doet hij niet onder. Hierdoor kun je toch nog van het buitenleven genieten, ook al laat het weer het niet altijd even toe. 

Tip 9. Ongedierte bestrijden

Met de lente komen niet alleen de bloemen weer in bloei, ook het ongedierte weet je tuin weer te vinden. Slakken en luizen eten je mooie planten en bloemen zo op, dus wees goed voorbereid. Met onderstaande milieuvriendelijke tips ben je zo van die vervelende luizen af:

Tip 10. Zomerbollen planten

Met de blik op het volgende seizoen, namelijk de zomer, is het belangrijk om in de lente de zomerbollen te planten. Plant ze op een zonnige plek in de tuin, zodat je er straks in de zomer optimaal van kunt genieten. Echte zomerbloeiers zijn:

 

Wil je jouw tuin, gazon of terras helemaal lente-proof maken? Bekijk dan ons aanbod voor tuin & terras. Mocht je toch nog meer advies nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We vertellen je er graag meer over. Hoe maak jij jouw tuin klaar voor de lente?

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 21 Maart 2017

https://www.ts24.nl/images/blog/lente/banner_lente.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Diamandslijp producten van Zwitserse Kwaliteit"

KGS Diamonds - uw gereedschap in goede handen!

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.