Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/vhosts/ts24_nl/web/templates/ts24/source/inc/xtc_show_category.inc.php on line 61 Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/vhosts/ts24_nl/web/templates/ts24/source/inc/xtc_show_category.inc.php on line 90 TS24 blog: How to: Cadeau inpakken TS24 - Doe-het-Zelf Webshop - o.a. Eurom, Güde gereedschap Warning: Smarty error: unable to read resource: "/var/www/vhosts/ts24_nl//web//lang/dutch/index_account.conf" in /var/www/vhosts/ts24_nl/web/includes/classes/Smarty_2.6.30/Smarty.class.php on line 1100
053-4283600 (09:00-17:30) | Voor 22:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.

How to: Cadeau inpakken

Of het nu voor de feestdagen is, of voor een verjaardag: cadeautjes inpakken wordt door veel mensen als een lastig klusje gezien. Dat is wel te begrijpen, het is ook een heel gedoe om pakjes netjes in te pakken. Daarom gingen wij op zoek naar een gemakkelijke manier van inpakken en die hebben we gevonden. In deze blog leggen we je stap-voor-stap uit hoe je gemakkelijk een cadeautje in kan pakken. 

We hebben een stappenplan gemaakt voor drie situaties, namelijk het inpakken van een normaal cadeau, het inpakken van rare vormen met behulp van een zakje en het inpakken van flessen.

Een normaal, rechthoekig cadeau inpakken

Om deze methode goed te kunnen uitvoeren heb je een stuk papier nodig dat groot genoeg is om het cadeau in te pakken. Net als bij normaal inpakken dus: het hele cadeau moet in het stuk papier passen. Om het helemaal perfect uit te meten leg je jouw cadeau op het papier en zorg je ervoor het papier net zo hoog is als de zijkanten van het cadeau en twee keer zo breed is. Tip: je kunt beter iets te veel papier gebruiken, zeker als je deze methode voor het eerst probeert. Kies ook voor soepel papier want dit werkt makkelijker. Als je het papier hebt kunnen we beginnen.

Stap 1: Je plaatst het cadeau in het midden van het papier. Vervolgens schuif je het cadeau naar de hoek, zodat het cadeau de derde zijde is van een driehoek. In de afbeelding zie je hoe je het pakketje neerlegt.

Stap 2: Nu vouw je de eerst hoek om. Dit is de hoek die samen met het cadeautje een driehoek maakt. Zorg ervoor dat de volledige zijkant ruim is bedekt, zoals op de afbeelding te zien is. 

Stap 3: Vervolgens wordt de tweede hoek gevouwen. Dit is de kleinste hoek die over is. Je maakt met je vingers een vouw, zodat het restant aan papier naar binnen wordt gevouwen. Vervolgens trek je de hoek naar boven, zodat er een rechte lijn ontstaat. In de afbeelding zie je hoe dit werkt. 

Stap 4: Als dit is gelukt, plak je de flap aan het cadeautje vast en herhaal je de actie met de derde hoek. Dit is opnieuw de kleinste hoek die het papier nog over heeft.

Stap 5: Nu komt het moeilijkste gedeelte, namelijk de laatste flap. Eigenlijk werkt dit vrijwel hetzelfde, maar nu moet je twee kanten naar binnen vouwen. Als je dit voor de eerste keer doet, is het nogal een priegel werkje. Je duwt het papier naar binnen, eerst de ene kant en daarna de andere. Kijk goed of de lijnen recht zijn. Vervolgens vouw je de flap over het cadeautje heen.

Stap 6: De hoek bedekt de hele onderkant van het cadeautje, zoals op de afbeelding te zien is. Plak de hoek vast. Je kunt ervoor kiezen om de de hoek aan de bovenkant open te houden. Op deze manier kun je nog een kaartje of klein cadeautje toevoegen. Als je dit niet wilt, kun je deze flap gewoon dichtplakken. 

En tadaaa! Je pakketje is prachtig ingepakt met nette hoeken en weinig plakband resten. Nu kun je het pakje zelf verder opmaken met een lint of stickers. 

Een handig zakje maken

Een zakje maken is ontzettend simpel en handig voor cadeaus met een rare vorm. Ook voor het zakje moet je zorgen dat je voldoende papier hebt. De breedte van het papier is twee keer de breedte van het cadeautje. Ook hier geldt dat je beter iets te veel papier kan gebruiken dan te weinig, zeker als je dit voor de eerste keer maakt. 

Stap 1: Pak het papier en vouw het aan beide kanten naar binnen, als een soort deur, en plak deze stukken aan elkaar vast.

Stap 2: Aan de onderkant van het zakje duw je de zijkanten van het papier naar boven om een driehoek te vormen. Dit doe je aan beide zijkanten, zoals staat aangegeven in de afbeelding. De driehoeken plak je vast en dan ben je eigenlijk al klaar. 

Stap 3: Je kunt het zakje zelf nog afmaken, bijvoorbeeld door het af te sluiten met lint

Gemakkelijk een fles inpakken

Een fles inpakken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met deze tip kun je gemakkelijk een fles volledig inpakken. Tip: gebruik papier dat niet al te stug is. Crêpepapier werkt hier erg goed voor, maar je kan ook een lap stof gebruiken om de fles in te pakken. 

Stap 1: Je plaatst de fles op dezelfde manier op het papier als bij het eerste stappenplan, namelijk op zo’n manier dat de onderkant van de fles een driehoek vormt met het papier. 

Stap 2: Vouw nu de onderste hoek naar boven en plak deze vast op de fles. Hierdoor zal de onderkant volledig afsluiten. Vervolgens vouw je de kleinste flap over de fles heen.

Stap 3: Rol nu de fles richting de laatste flap of vouw de laatste flap over de fles heen. Let wel op dat de onderkant netjes wordt afgesloten met een vouw, zoals in de onderste afbeelding te zien is. Het geheel kan je afwerken met een stukje plakband of een bijpassend lint. 

Het inpakken van een fles met stof werkt precies hetzelfde. Het doek heeft wel een voordeel ten opzichte van inpakpapier, namelijk dat het doek veel soepeler is. Hierdoor zal de verpakking er netter uitzien, omdat het niet snel kreukt. 

Hopelijk hebben we je met deze stappenplannen wat tips kunnen geven voor het gemakkelijk inpakken van jouw cadeaus! Veel geefplezier!

Geplaatst op 06 December 2016

https://www.ts24.nl/ /images/blog/inpakken/bannerinpakken.jpg

Deel deze blog

Stuur deze blog via e-mail Deel deze blog op Facebook Deel deze blog op Twitter Deel dit blog op Google Plus Deel dit blog op Google Plus

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies en top service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd
  • Afhalen bij jou in de buurt

"From Russia with Love"

Oksana - Internal Manager

Heb je vragen over je bestelling, of komt je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.