Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Welke airco moet ik kopen?

Welke airco moet ik kopen?

Niet alleen in het buitenland wordt het zomers warm en plakkerig. Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Voor ons Nederlanders houdt dit in: niet meer lekker kunnen slapen, niet meer lekker kunnen werken en zelfs niet meer lekker op de bank kunnen hangen. Gelukkig is daar iets aan te doen: schaf een airco aan! Tegenwoordig is er echter zoveel keuze, welke airco is nou geschikt voor jou?

Een airco is al bijna niet meer weg te denken in de auto. Ook op je werk is de kans groot dat er een airconditioner hangt. Thuis is het nog niet zo vanzelfsprekend dat je een airco hebt, echter zien we de populariteit ieder jaar wel groeien. Ook voor thuisgebruik heb je verschillende opties. Kies je namelijk voor een eenvoudig te plaatsen mobiele airco, of heb je toch liever een krachtige wandairco?

Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een vaste wand airco?

Het verschil tussen een mobiele airco en een wand airco is dat je een mobiele airco eenvoudig kunt verplaatsen, terwijl een wand airco op een vaste plek gemonteerd zit. Bijvoorbeeld in je slaapkamer, studeerkamer of keuken.

Een vaste wand airco is vaak wel krachtiger dan een mobiele airco en kan hierdoor grotere ruimtes afkoelen. Een mobiele airco is bedoeld voor kleinere ruimtes, tot een inhoud van zo’n 120 m3. Een mobiele airco voert de warme lucht af via een slang naar buiten, meestal door het raam. Het raam zul je daardoor op een andere manier moeten afsluiten, omdat warme lucht anders ook weer naar binnen komt.

Een wandairco heeft een compacte binnenunit en vaak een wat grotere buitenunit. Beide delen zitten aan elkaar verbonden door koelleidingen en afvoerleidingen. In het geval van een wandairco hoef je geen slang naar buiten te leggen, de warmte wordt middels een condenspomp afgevoerd.

De meeste airco’s, zowel mobiel als vast, kunnen naast koelen en ontvochtigen ook alleen ventileren. Vooral ‘s nachts een veelgebruikte functie.

Hoe weet ik welke type airco geschikt is voor mij?

Om te kiezen welke airco nou geschikt is voor jou zijn er een aantal afwegingen die je moet maken. Ten eerste: wat is je budget? Een mobiele airco is namelijk over het algemeen een stuk vriendelijker geprijsd. Houd er wel rekening mee dat je een minder groot oppervlak kunt koelen en dat je altijd een slang naar buiten zult moeten brengen.

Een tweede overweging: hoe koel moet het worden? Een mobiele airco heeft over het algemeen wat minder koelvermogen dan een vaste wandairco. En wil je de airco ook in kunnen zetten als bijverwarming in de winter? Kies dan voor een wandairco, een mobiele airco heeft deze optie meestal niet.

Een laatste overweging: een wandairco moet door een erkend installateur geinstalleerd worden. Dit brengt extra werk en extra kosten met zich mee. Een mobiele airco is daarentegen direct klaar voor gebruik.

Bekijk ons assortiment mobiele airco's.
Bekijk ons assortiment wand airco's.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 12 Mei 2019

http://www.ts24.nl/images/blog/welke-airco.jpg

Deel deze blog

Dit vind je misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Samen maken we het mooi makkelijk"

Ruud - Directeur

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.