Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Welke snoeischaar moet ik gebruiken?

Welke snoeischaar moet ik gebruiken

Snoeischaren. In iedere bouwmarkt, in ieder tuincentrum en ook bij ons in de webshop: de keuze is reuze! Hoe weet je nu welke snoeischaar geschikt is voor jouw snoeiklus? Om je op weg te helpen leggen we je in deze blog uit welke snoeischaar je wanneer kunt gebruiken. En voor welk doeleind de snoeischaar het meest geschikt is.

Wanneer gebruik je een snoeischaar?

Een snoeischaar gebruik je niet voor alle snoeiwerkzaamheden. Een snoeischaar gebruik je eigenlijk alleen voor zachte, groene takken en voor houtige takken tot een centimeter dik. Voor dikkere houtachtige takken kun je beter een zogenaamde takkenschaar gebruiken. Deze heeft langere handgrepen, waardoor je minder kracht hoeft te zetten om de tak af te knippen.

Typen snoeischaren

Over het algemeen onderscheiden we twee hoofdtypen snoeischaren. Hieronder vallen nog wat andere typen. De basismodellen zijn het schaarmodel en het aambeeldmodel. Het schaarmodel heeft twee gebogen messen, die langs elkaar snijden. Precies zoals een reguliere huis-tuin-en-keuken-schaar doet. Onder het schaarmodel valt bijvoorbeeld ook de bypass-snoeischaar, omdat deze volgens hetzelfde snijprincipe werkt.

Het tweede basismodel is de aambeeldsnoeischaar. Deze heeft maar een scharende kant. De aambeeldsnoeischaar heeft een recht mes, welke de tak op een aambeeld (het vaststaande deel van de snoeischaar) drukt en deze doorsnijdt.

Er is nog een ander type snoeischaar. Deze wordt echter niet onder de twee hoofdtypen geschaard. Dit type snoeischaar wordt vaak aangeduidt als de rozensnoeischaar. Bijzonder aan deze schaar is dat de tak wordt vastgehouden nadat je hem hebt afgeknipt. Ideaal bij het knippen van bloemenstengels!

Wanneer gebruik je welke snoeischaar?

Bij het aanschaffen van een snoeischaar is het belangrijker om op kwaliteit te letten dan op welk type schaar het is. Het comfort en ergonomisch gemak is namelijk belangrijker dan het type. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en welke snoeischaar jij gebruikt is om het even. Beide hoofdtypen kunnen hetzelfde snoeien en zijn voor dezelfde taken geschikt. Probeer dus vooral uit welke schaar jou het beste ligt en met welke schaar je het meest comfortabel kunt snoeien.

Wat onderhoud betreft is een snoeischaar heel eenvoudig. Zorg dat de snijvlakken mooi vlak, schoon en scherp zijn. Maak deze na gebruik ook altijd even schoon en droog met een doek. Verwen de bewegende delen af en toe met een druppel olie en je snoeischaar zal je lange tijd tot dienst zijn!

Hopelijk hebben we je wat meer informatie kunnen geven over de verschillende typen snoeischaren. Je weet nu in ieder geval dat, welk type je ook kiest, comfort voor jezelf het belangrijkste is. Mocht je toch nog verdere vragen hebben, neem dan vooral even contact met ons op!

Bekijk ons assortiment snoeischaren en overig handgereedschap voor jouw tuin.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 01 April 2016

https://www.ts24.nl/images/blog/header-welke-snoeischaar2.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Karin
28-04-2016

Handige info, ik blijf het soms lastig vinden.

Michelle
28-04-2016

Fijn dat we je ermee hebben kunnen helpen. Mocht je nog meer willen weten staan we uiteraard voor je klaar.

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"10 jaar garantie op alle buitendelen"

LG Lifes Good - Airconditioners van top kwaliteit

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.