Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

4 ultieme tips om je strooiwagen in te zetten

Naast het strooien van zout en graszaad is een strooiwagen voor nog veel meer dingen erg handig. Hieronder lees je wat je er nog meer mee kan doen.

Kunstmest verspreider

Wie wil nou geen gazon als een biljartlaken? Goed grasmaaien is echter niet goed genoeg. Het strooien van kunstmest blijkt een goede optie. Door dit te doen bevorder je de groei van het gras en zorg je ervoor dat er een mooi dichtgegroeid gazon ontstaat.
Maar wat doe je als je een groot gazon hebt of als je je handen niet vies wil maken? Dan gebruik je je strooiwagen ook voor deze klus. Giet een zak met een beetje kunstmest in de strooiwegen en het strooien kan beginnen. Loop rustig een rondje over je gazon en let hierbij goed op dat elk stukje van je gazon bedekt wordt met een beetje kunstmest.

Kippen voeren met een strooiwagen

Hoe fijn zou het zijn als je gemakkelijker al je dieren kunt voeren? Het voeren van kippen kan heel goed met een strooiwagentje. Je stopt wat kippenvoer in de strooiwagen, loopt met de strooiwagen vol kippenvoer een rondje over het voedergebied van de kippen. Het kippenvoer verspreid zich over het gebied en het eten kan beginnen. Tijdens het volgende ‘kippen-voerrondje’ kun je zo weer de strooiwagen uit de schuur pakken en de kippen weer laten genieten van het voer dat jij met de multifunctionele strooiwagen voor ze verzorgt.

Grind verspreiden met een strooiwagen

Een grindpad rondom je huis is natuurlijk prachtig. Alleen hoe verdeel je al die kleine steentjes nou eerlijk over het pad zonder ook nog eens vieze handen te krijgen? Daarvoor is een strooiwagen ook geschikt. Het grind wordt door de strooiwagen netjes verdeelt en jij hoeft alleen nog maar te kijken of er genoeg grind is om het pad af te maken.
Kies hiervoor wel kleine grindsteentjes. Als je te grote steentjes in de strooiwagen stopt kan de strooiwagen de steentjes niet verspreiden.

Zaagsel verspreiden

Jij wilt toch ook een heerlijk warm bedje? Met een strooiwagentje kun je dat je dieren ook bieden. In de stal waar de koeien, geiten, kippen, schapen of varkens zitten wordt natuurlijk niet alleen gegeten. Deze dieren slapen hier ook. Om ze een prettige nachtrust te gunnen is een heerlijk warm ‘bedje’ belangrijk. Veel van de boxen, waar de dieren in kunnen liggen, worden met fijn zaagsel bedekt. Dit dient voornamelijk als isolatie.
Vaak lopen mensen met een kruiwagen door de stal om deze boxen te vullen met het zaagsel. Maar wat nou als je dit met een strooiwagen kunt doen?

Voordat je aan de slag gaat met het nieuwe zaagsel verwijder je eerst het oude. Hierdoor is het bedje weer helemaal schoon. Vervolgens vul je de strooiwagen met fijn zaagsel en loop je door de boxen. De strooiwagen verspreid het zaagsel nauwkeurig over de boxen. Dit herhaal je een paar keer totdat er een laag van ongeveer 0,5 cm/1,0 cm op ligt.  De dieren kunnen hun box weer in gebruik nemen en genieten van een ‘verschoond bedje’.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 26 November 2015

https://www.ts24.nl/images/blog/strooiwagen/Strooiwagen_blog_5.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Een ruim aanbod en 10 jaar garantie"

Westinghouse Lighting - Leverancier van plafondventilatie

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.