Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Hoe werkt een mobiele airco optimaal? Wij geven je 10 installatietips

Hoe werkt een mobiele airco

Het installeren van een mobiele airco is een relatief eenvoudig klusje. Het belangrijkste waar je op moet letten is de afvoerslang. De afvoerslang van een mobiele airco zorgt ervoor dat de warme lucht afgevoerd wordt naar buiten en zo dus niet in dezelfde ruimte terecht komt.

Maar hoe kun je verder een mobiele airco optimaal werken? TS24 heeft tien tips voor je samengesteld. Hierin lees je waar je op moet letten bij de plaatsing van een mobiele airco en het plaatsen van de afvoerslang.

Tip 1: Plaats de mobiele airco dichtbij een raam

Het is verstandig om je mobiele airco dicht bij een raam te plaatsen. De afvoerslang moet namelijk de lucht naar buiten afvoeren, daarom is het handig om de slang bij voorhand al dichtbij een raam te plaatsen. Afvoerslangen hebben meestal een lengte van 1.5 meter. Plaats daarom de mobiele airco niet aan de andere kant van de kamer waar geen raam is.

Tip 2: Plaats de mobiele airco dichtbij een stopcontact

Naast het feit dat je de mobiele airco het best kunt plaatsen naast of dichtbij een raam, is het ook verstandig om een plek dichtbij een stopcontact te zoeken. Zo heeft de afvoerslang nog voldoende ruimte over en kan de mobiele airco met gemak worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

Tip 3: Gebruik een raamafdekking

Om ervoor te zorgen dat de mobiele airco optimaal kan werken, is het belangrijk om te kijken of alle warmtebronnen geëlimineerd zijn. Omdat een afvoerslang door een open raam of deur naar buiten geleid dient te worden, komt er vanzelfsprekend weer warme lucht naar binnen.

Om dit te voorkomen, zijn er speciale raamafdichtingen die ervoor zorgen dat warme lucht buiten blijft en de koude lucht binnen. De ideale oplossing is daarom de Mobiele Airco Raamdoorvoer Raamafdichting Set Airlock 100.

Deze mobiele airco raamdoorvoer afdichting zorgt ervoor dat de mobiele airco optimaal zijn werk kan doen en alle warme lucht wordt geëlimineerd.

Tip 4: Voer via een gat in de muur warme lucht af

Een meer definitieve oplossing is om een vaste muurdoorvoer aan te brengen. Er moet dan een gat in de muur worden gemaakt waar de afvoerslang precies doorheen past. Definitief, maar ook erg effectief! De meeste mobiele airco’s beschikken over een afvoerslang met eenzelfde diameter. Mocht je airco door verloop van tijd aan vervanging toe zijn, kun je dezelfde doorvoer blijven gebruiken.

Tip 5: Verleng nooit de afvoerslang

Sommige gebruikers van een mobiele airco kiezen ervoor om de afvoerslang te verlengen, omdat de mobiele airco bijvoorbeeld niet bij een raam kan staan. Dit wordt afgeraden, omdat dit enorm ten koste gaat van de capaciteit van de airco. Kies dan liever voor een betere oplossing, zoals het maken van een gat in de muur.

Hetzelfde geldt voor het omhoog afvoeren van de warme lucht. De afvoerslang mag nooit in verticale richting de warme lucht afvoeren. Leg de afvoerslang idealiter horizontaal neer.

Tip 6: Isoleer de afvoerslang

Als het mogelijk is, raden we aan om de afvoerslang te isoleren met isolatiemateriaal. Als je geen isolatiemateriaal wilt gebruik, kun je er ook een grotere slang omheen doen. Dit voorkomt dat de afvoerslang warm wordt en daardoor zelf de ruimte verwarmt.

Tip 7: Volg altijd de gebruiksaanwijzing

Misschien wel de belangrijkste tip: bevestig de slang precies zoals is aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Op deze manier worden de minste fouten gemaakt en kan er niks misgaan tijdens het koelproces.

Tip 8: Werk de afvoerslang mooi weg

Je kunt je vast voorstellen dat een afvoerslang niet altijd mooi staat in je woonkamer. Om toch optimaal te genieten van je mobiele airco kun je ervoor kiezen om de afvoerslang op een mooie manier te bedekken. Bouw bijvoorbeeld een leuke kast om de slang heen. Een decoratieve en slimme manier om je afvoerslang toch een beetje weg te werken.

Tip 9: Sluit de mobiele airco eventueel aan op de interne installatie

Er wordt vaak de vraag gesteld of het mogelijk is om een mobiele airco aansluiten op bijvoorbeeld je ventilatiesysteem of mechanische afzuiging. Dit is mogelijk, maar het is wel handig om er rekening mee te houden dat een groot deel, of zelfs meer dan de beschikbare afzuigcapaciteit, in beslag wordt genomen door lucht in het systeem te blazen. Dit betekent dat de lucht in jouw ruimte minder goed wordt afgezogen.

Tip 10: Houd de afvoerslang zo recht mogelijk

Om er voor te zorgen dat de afvoerslang optimaal zijn werk kan doen, is het belangrijk om de afvoerslang zo recht mogelijk te houden. Bochten of een knik in de slang kan ervoor zorgen dat de slang niet goed werkt en de lucht niet juist wordt afgevoerd.

Ben je benieuwd naar ons assortiment mobiele airco’s? Dan vind je alle mobiele airco’s hier

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 06 Juni 2019

https://www.ts24.nl/images/blog/afvoerslang/banner1.jpg

Deel deze blog

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"U vraagt, wij leveren"

Tyron - Category Manager

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.