Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

Retourzendingen bij TS24

 

TS24 doet niet moeilijk: retourzending eenvoudig en snel geregeld

Bij TS24 doen we niet moeilijk en krijg je zonder gezeur het volledige aankoopbedrag retour als de bestelling toch niet is zoals verwacht.

Bij TS24 is een retourzending niet moeilijk

Consumenten hebben recht op een afkoelingsperiode van 14 dagen na levering van het product. Zij mogen een product binnen die periode terugsturen, waarbij ze zelf de portokosten voor het terugsturen moeten betalen. TS24 houdt zich het recht voor om voor het retourneren van een product in het kader van Wet Kopen op Afstand administratiekosten te berekenen.

Als je jouw product wilt retourneren, ga naar de Retour Aanmelden onder Diensten in jouw account op de website​. Hier zal de manier van retourneren worden aangegeven. Houd er rekening mee dat als je het gekochte item terugstuurt zonder ons hiervan op de hoogte te stellen, het niet verwerkt zal worden. De kosten van verzending zijn voor je eigen rekening.

 

HOE RETOURNEER JE JOUW AANKOOP:

1. Login op onze website (www.ts24.nl of www.ts24.be)

2. Ga naar "Mijn Klantgegevens"

3. Kies "Retour Aanmelden"

4. Volg de verdere instricties op de website

*TS24 vergoedt alleen de standaard kosten voor retourzendingen tot een bedrag van 9.95 EUR

Belangrijk! Bij het retour sturen heb je als verzender bepaalde regels waaraan je je moet houden. Zo moet het pakket goed verpakt zijn in een omdoos en dien je een bewijs te bewaren dat de goederen verzonden zijn. Tevens moet je rekening houden met de aansprakelijkheid bij het verzenden van goederen via b.v. TNT of PostNL. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor een deugdelijke zending. De pakketdienst kan bij standaard pakket verzendingen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadigingen aan het pakket of vermissingen. Dit kan alleen bij het verzenden van goederen met een verzekerde verzending. Zie hiervoor ook de voorwaarden van PostNL. Bij het versturen moet je altijd het bewijs van verzending bewaren: tracking bewijs PostNL is geen bewijs van verzending!

Ons retour adres is:
TS24 BV
Zuiveringweg 21
8243PZ Lelystad 
 

 

PALLET RETOUR

Producten zwaarder dan 31,5 kg worden op pallets afgeleverd. 

Als je jouw product wilt retourneren, ga naar de Retour Aanmelden onder Diensten in jouw account op de website​. Hier zal de manier van retourneren worden aangegeven. Houd er rekening mee dat als je het gekochte item terugstuurt zonder ons hiervan op de hoogte te stellen, het niet verwerkt zal worden.

De palletcollectie wordt uitgevoerd en gepland door TS24 en HST​. Als jouw product oorspronkelijk op een pallet is afgeleverd, moet het product op een pallet worden geretourneerd. Anders wordt jouw retour niet geaccepteerd.

De datum en tijd van de palletcollectie moeten worden besproken met onze Klantenservice. Houd er rekening mee dat als je niet aanwezig kunt zijn op het moment van afhalen, je onze Klantenservice minimaal 24 uur van tevoren moet informeren. Anders moet je bezorgkosten betalen voor de gemiste afspraak. Je bent ook verantwoordelijk voor de bezorgkosten voor de nieuwe palletcollectie.

AFKOELINGSPERIODE / WET KOPEN OP AFSTAND / HERROEPINGSRECHT

Sinds 1 februari 2001 is de wet 'kopen op afstand' van kracht. Door deze wet hebben consumenten een sterkere rechtspositie gekregen, dus ook als het om kopen via Internet gaat. Volgens de wet is er van kopen op afstand sprake wanneer consument en verkoper elkaar bij de aankoop niet hebben gezien.

DEZE UITBREIDINGEN ZIJN IN DE WET KOPEN OP AFSTAND OPGENOMEN:

Consumenten hebben recht op een afkoelingsperiode van 14 dagen na levering van het product. Zij mogen een product binnen die periode terugsturen, waarbij ze alleen de portokosten voor het terugsturen hoeven te betalen. TS24.nl houdt zich het recht voor om voor het retourneren van een product in het kader van Wet Kopen op Afstand administratiekosten te berekenen. De eis is wel, dat het product ongebruikt is, dat het geen schade heeft, en dat het product inclusief originele verpakking verpakt in een omdoos wordt geretourneerd. Wordt aan deze eisen niet voldaan, houdt TS24 bv het recht voor om hiervoor kosten in rekening te brengen, of het product te weigeren.

DE AFKOELINGSPERIODE GELDT NIET IN HET VOLGENDE GEVAL:

Aankopen die speciaal, op bestelling, zijn gemaakt (zie hiervoor het kopje speciale bestellingen).

SPECIALE BESTELLINGEN

Binnen het aanbod van TS24.nl producten zijn een aantal producten die uitsluitend op speciale bestelling geleverd worden. Hieronder vallen de volgende producten:

 

Op maat gemaakte producten voor een klant of reserveonderdelen, die voor een specifieke doel zijn besteld, kunnen niet worden geretourneerd.

 

FOUTIEVE LEVERINGEN EN BESCHADIGINGEN

Controleer direct na ontvangst je bestelling op transportschade en manco's (ontbreken van artikelen of een verkeerd geleverd artikel). Ontbreekt er iets of is er schade aan het product, dan moet je dit zo snel mogelijk, doch binnen 24 uur, na ontvangst aan ons melden. Omwille van onder andere onze afspraken met leveranciers en vervoerders kunnen wij deze reclamatie anders niet behandelen. 

Let op: Controleer je bestelling bij aflevering dus direct op eventuele schade. Schadeclaims en/of omruiling achteraf kunnen niet in behandeling worden genomen.

WAT TE DOEN ALS JOUW PRODUCT BIJ LEVERING SCHADE HEEFT?

In eerste instantie volstaan vier foto's van de beschadigde goederen en originele verpakking.

Je kan de foto's sturen naar klantenservice@ts24.nl o.v.v het ordernummer (Bewaar s.v.p. de eventuele beschadigde originele verpakking, omdoos, binnenverpakking en inhoud totdat wij in de gelegenheid zijn gesteld je e-mail te beoordelen en je op de hoogte te stellen van onze bevindingen.)

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 25 Augustus 2018

https://www.ts24.nl/images/blog/header-retour.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Snelle service "

Postnl - Pakketjes binnen Nederland en Belgie

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.