Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

Waarom zijn er verschillende polijstpads?

 

Verschillen polijstpads

Polijstpads zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Van extra grof tot ultra-fijn. Waarom zijn die verschillen in polijstpads er? En wat doen de verschillende polijstpads? We leggen het je uit!

Wat doet een grove polijstpad?

Een grove polijstpad heeft een hoog snijdend vermogen. Dat wil dus zeggen dat de pad relatief gemakkelijk een klein laagje van je autolak afhaalt. Daarom gebruik je ook grove polijstpads om krasjes uit je lak te verwijderen. Een fijne polijstpad heeft deze snijdende eigenschappen niet, waardoor het heel moeilijk wordt om zelfs kleine krasjes met alleen een fijne polijstpad te verwijderen.

Wat doet een fijne polijstpad?

Een fijne polijstpad heeft geen snijdende eigenschappen. Hierdoor is een fijne polijstpad heel geschikt voor voedende of beschermende middelen, zoals een sealer of een wax. Hierbij is het niet meer belangrijk dat er krasjes worden verwijderd, maar juist dat de wax of sealer egaal over het oppervlak verdeeld wordt.

Waarom zijn er zoveel verschillende polijstpads?

Alleen al in ons PRO-Detail assortiment vind je zeven verschillende polijstpads. En dan hebben we het nog maar over één merk. Alle polijstschijven hebben hun eigen kenmerken en eigenschappen. Van behoorlijk grof tot extra fijn en natuurlijk de diverse stappen daar tussen. Om de simpele reden dat je voor lichte swirls geen extra grove pad nodig hebt. En omdat een licht polijstmiddel vaak voldoende resultaat geeft met een licht polijstende of medium polijstende pad.

Hoe weet je welke polijstpad je nodig hebt?

Het bepalen van de juiste combinatie tussen een polijstpad en een polijstmiddel bepaal je meestal aan de hand van een zogenaamde ‘testspot’. Je bepaald aan de hand van deze testspot hoe grof (of fijn) je polijstmiddel en polijstpad moeten zijn. Je gaat dan als volgt te werk:

Je kunt op een polijstpad waar je licht polijstmiddel op getest hebt altijd een zwaarder polijstmiddel gebruiken. Andersom is echter altijd af te raden, omdat het zware polijstmiddel nog in de pad kan zitten.

Denk eraan dat je eigenlijk nooit in één stap polijst. Kijk na het polijsten of alle krasjes weg zijn en kies een finishing combinatie voor het net gepolijste deel. Sluit af met een wax of sealer.

Hopelijk hebben we een beetje duidelijkheid verschaft over de verschillen tussen grove en fijne polijstpads. En hebben we je ook een beeld gegeven van het waarom van deze verschillen. Wil je zelf aan de slag met het machinaal polijsten van je auto? Lees dan deze how-to!


 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 16 Juli 2015

https://www.ts24.nl/images/blog/verschillende-polijstpads-header.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Dit vind je misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Diamandslijp producten van Zwitserse Kwaliteit"

KGS Diamonds - uw gereedschap in goede handen!

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.