Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

Kies de juiste petroleumkachel

 

TS24 geeft tips: kies de juiste petroleumkachel

Met een petroleumkachel stook je het lekker warm in huis, je garage of je vakantieverblijf. Maar hoe weet je nu welke kachel voor jou geschikt is? Wij geven je een overzicht van de mogelijkheden!

Met een petroleumkachel kun je ruimtes tussen de 15 en 75 m2 aangenaam en snel verwarmen. Een ideale oplossing als je geen CV-installatie hebt, je bijkeuken wilt verwarmen of in de garage aan de slag wilt. Petroleumkachels heb je echter in verschillende soorten en maten. Het grootste verschil zit ‘m in de manier van aansluiten, namelijk met of zonder stroom. We leggen het je hieronder uit.

Kouskachel

Een zogenaamde kouskachel is een petroleumkachel die volledig zonder stroomaansluiting werkt. Dit type kachel is binnen 30 seconden klaar voor gebruik en is heel eenvoudig te verplaatsen. De gemiddelde levensduur van een kouskachel is 25 jaar. Het kan echter voorkomen dat de kous vervangen moet worden. Gelukkig is dit een relatief eenvoudig klusje, wat binnen een paar minuten gedaan is.

Laserkachel

Een laserkachel heeft, in tegenstelling tot een kouskachel, wel wat stroom nodig. Laserkachels werken namelijk met een elektronisch gestuurde brander, die alleen kan functioneren met behulp van een beetje stroom. De gemiddelde levensduur van een laserkachel is, net als een kouskachel, 25 jaar.

Een laserkachel heeft vaak extra functies, zoals een timer, spaarstand en een thermostaat. Met behulp van een thermostaat kun je de temperatuur in een ruimte constant houden. Een kouskachel is niet of nauwelijks in te stellen, deze zul je dus daadwerkelijk uit moeten zetten als de gewenste temperatuur bereikt is.

TS24 geeft tips: kies de juiste petroleumkachel

Petroleumkachel met én zonder afvoer

Een petroleumkachel zonder afvoer ontrekt al zijn zuurstof (nodig voor de verbranding) aan de ruimte waarin hij staat. Een afvoerloze kachel is dus niet geschikt voor kleine ruimtes, maar is het beste inzetbaar in wat grotere ruimtes.

Een petroleumkachel met afvoer, ook wel bekend als gevelkachel, haalt zijn zuurstof van buiten. Hierdoor ontrekt de kachel dus geen zuurstof aan de ruimte waarin hij staat. Het nadeel is echter dat je altijd een afvoer aan moet sluiten, met een gat naar buiten. De kachel zal dus vrijwel altijd in de buurt van je buitenmuur moeten staan.

Gebruik van petroleumkachels in Nederland

In Nederland wordt een petroleumkachel meestal gebruikt om ruimtes in huis bij te verwarmen, daar waar de CV tekort schiet of waarvoor de CV het hele huis moet verwarmen. Voor veel mensen is het dus een manier om energie te besparen. Gericht bijverwarmen is namelijk vaak zuiniger. Een groot voordeel van verwarmen middels een petroleumkachel is dat de ruimte vaak al binnen 5 minuten aangenaam warm is. De warmte die van een petroleumkachel komt is ook behaaglijker dan de warmte van een elektrische kachel. Het beste kun je dit vergelijken met een warme deken die over de ruimte valt.

Wil je een handige snelscan doen om erachter te komen welke petroleumkachels het beste bij jouw wensen passen? Doe dan de quickscan van onze leverancier Qlima. Deze geeft een handig overzicht van passende Qlima petroleumkachels, aansluitend bij jouw wensen. De specificaties van de Qlima kachels zijn natuurlijk te vergelijken met kachels van de merken Eurom, Kero en Toolland.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 04 Februari 2015

https://www.ts24.nl/images/blog/blog-header-petroleumkachel.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Dit vind je misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"10 jaar garantie op alle buitendelen"

LG Lifes Good - Airconditioners van top kwaliteit

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.