Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Stappenplan: maak je eigen vogelhuisje

 

TS24 stappenplan: maak je eigen vogelhuisje

Een vogelhuisje mag eigenlijk niet in je tuin ontbreken. En hoe leuk is het om deze zelf te maken? Met behulp van dit stappenplan wordt dat heel eenvoudig!

Vogels gebruiken een vogelhuisje natuurlijk in de lente, om een nestje in te maken. Maar ook in de winter wordt een vogelhuisje veel gebruikt. Vogels beschermen zich ermee tegen de kou. Vogels die het meest gebruik zullen maken van je vogelhuisje zijn koolmezen, pimpelmezen, goudvinkjes en mussen.

Benodigdheden vogelhuisje:

Aan de slag!

Met behulp van bovenstaande producten kun je het vogelhuisje volledig in elkaar spijkeren en deels lijmen. Volg onderstaand stappenplan en binnen de kortste keren heb jij je eigen gemaakte vogelhuisje opgehangen!

Stap 1:
Teken de afmetingen van je plankjes af op het hout en zaag alle plankjes op maat. De plankjes laten zich eenvoudig zagen met een handzaag.

Stap 2:
De twee plankjes voor de zijkant moeten schuin worden afgezaagd. Let er hierbij op dat de plankjes aan beide zijden gelijk zijn. Hoe schuiner je de zijkant zaagt, hoe kleiner je voorste plankje moet worden.

Stap 3:
Plak alle plankjes aan elkaar met houtlijm. Zet de plankjes voor de stevigheid ook nog vast met spijkers. Gebruik de twee dunne houten latjes voor extra stevigheid tussen de zijwanden en de bodem. Je vogelhuisje wordt hierdoor extra stevig en is gemakkelijker in elkaar te lijmen.

Stap 4:
Gebruik nu de gatenzaag om een rond gat in de voorkant te boren. Vijl vervolgens alle scherpe randjes goed glad, zodat bezoekers van het vogelhuisje zichzelf niet kunnen verwonden.

TS24 stappenplan: maak je eigen vogelhuisje

Stap 5:
Bevestig het ophangplankje aan de achterkant van het vogelhuisje. Let er goed op dat de spijker niet naar binnen steekt. Je kunt ervoor kiezen je vogelhuisje te verven of beitsen, maar dit hoeft niet.

Stap 6:
Hang het vogelhuisje op in je tuin. De beste plek is op minimaal 1,8 meter van de grond, aan de noordzijde van een boom. De kans is dan het kleinst dat er regen in het huisje komt.

Perfecte zondagmiddagbesteding

In 6 eenvoudige stappen maak je je eigen vogelhuisje. Natuurlijk leuk om zelf te doen, maar nog leuker om samen te maken! Eén middag lekker knutselen en de vogels in jouw tuin zijn klaar voor de winter en lente. Een perfecte zondagmiddagbesteding, of misschien zelfs een idee voor het kinderfeestje van jouw zoon of dochter!

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 03 Februari 2015

https://www.ts24.nl/images/blog/blog-header-vogelhuisje.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Snelle service "

Postnl - Pakketjes binnen Nederland en Belgie

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.