Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Stappenplan: behang verwijderen

 

TS24 geeft tips: stappenplan behang verwijderen

Stappenplan behang verwijderen met behulp van een behangafstomer. In vijf stappen is je muur helemaal klaar voor nieuw behang!

Wanneer je een nieuw behang wilt aanbrengen zul je eerst het oude moeten verwijderen. Dat lijkt lastiger dan het is! In vijf simpele stappen laten wij je zien hoe je het oude behang verwijderd en je muur helemaal klaar maakt voor het nieuwe behang.

Stap 1: 
Als eerste en eigenlijk meest belangrijke stap: zorg ervoor dat er geen stroom meer op de stopcontacten staat. Sluit de juiste stroomgroepen af en check dit voor de zekerheid met een spanningszoeker. Verwijder alle afdekplaatjes van de stopcontacten en lichtschakelaars, dit vergemakkelijkt straks het verwijderen van het behang.

Stap 2:
Wanneer je wat dikker behang hebt, of behang met een waterafstotend laagje, is het handig wat gaatjes in het behang te maken. De hete stoom van de behangafstomer kan op deze manier beter in het behang doordringen. Je kunt deze gaatjes maken met een speciale behangperforator, maar je kunt ook een staalborstel gebruiken.

Stap 3: 
Nu komt het daadwerkelijke behangafstomen. Sluit de behangafstomer via een haspel aan op een stopcontact. Let er hierbij op dat je de haspel volledig afrolt, dit verhoogt de belastbaarheid van de kabel. Vul de behangafstomer met water en wacht tot dit warm wordt. Houd het stoomapparaat zo'n 30 seconden tegen het behang, totdat het zacht wordt. Steek het behang op die plek direct los met een plamuurmes.

Let op dat je het behang niet te ruw afsteekt! Dit kan tot beschadigingen op je muur leiden en dus weer tot extra herstelwerkzaamheden.

Stap 4:
Als je vrijwel al het behang hebt verwijdert zul je zien dat er nog wat kleine restjes achterblijven. Deze papierresten verwijder je het gemakkelijkst met een natte spons en een plamuurmes. Hele dunne laagjes papier verwijder je het snelst met grof schuurpapier.

Stap 5: 
Rest ons nog één taak voor de muur klaar is voor nieuw behang: eventuele krassen en scheuren egaliseren. Hiervoor kun je muurvuller gebruiken. Na het uitharden schuur je de plekken glad en heb je weer een egale muur, klaar voor nieuw behang! 

Binnen mum van tijd al het behang van de muur!

Zoals bovenstaand stappenplan laat zien heb je in slechts 5 stappen een egale muur en ben je klaar om te gaan behangen. Tot slot hebben we nog een tip voor je: zorg altijd voor voldoende afdekplastic. Behang verwijderen is nogal een plakkerig klusje, dat wil je niet allemaal in je vloerbedekking krijgen.

Zoek je een behangafstomer of plamuurmes? Je vindt ons volledige assortiment hier.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 20 Januari 2015

https://www.ts24.nl/images/blog/blog-header-behang-verwijderen.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"U vraagt, wij leveren"

Tyron - Category Manager

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.