Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Roterend of excentrisch polijsten: de verschillen

 

TS24 poetsdag

Wij bij TS24 krijgen regelmatig de vraag wat nou de verschillen zijn tussen een zogenaamde excentrische en een roterende polijstmachine. De verschillen zijn vrij eenvoudig en laten zich gemakkelijk herkennen. Waar je voorkeur ligt, blijft natuurlijk heel persoonlijk.

Excentrische polijstmachines

Een excentrische polijstmachine is vrij eenvoudig te herkennen. Hij doet namelijk één ding wat een roterende polijstmachine nooit zal doen: zijwaarts uitslaan. Deze typische feature is ook direct het grootste voordeel van een excentrische machine. De polijstmachine is hierdoor nauwelijks gevoelig voor warm worden. Dit maakt de kans op lakbeschadigingen ook zeer klein.

Een excentrische polijstmachine heeft als nadeel dat je iets minder snel het gewenste resultaat bereikt. Je bent dus iets langer bezig dan wanneer je een roterende machine gebruikt.

Kenmerken excentrische polijstmachine:

Roterende Polijstmachine

Roterende polijstmachine

Een roterende polijstmachine is het type machine wat je veelal bij een professionele polijster zult zien liggen. Deze concentrische machine behaalt sneller een uitstekend resultaat, zolang je weet hoe je hem moet gebruiken. Een roterende polijstmachine is ook qua uiterlijk heel eenvoudig te herkennen: de machine lijkt namelijk zeer sterk op een haakse slijper! Een roterende polijstmachine gaat echter lang niet zo snel rond, zou je polijstmachine wel zo snel ronddraaien als een haakse slijper, dan kan je rekenen op lakbeschadigingen!

Is het dan enkel positief, zo’n roterende polijstmachine? Nee, een roterende polijstmachine mag dan sneller werken, dit maakt hem ook minder veilig. De kans op verbranding of beschadiging van je lak is vele malen groter. Ook zul je zien dat je de lak vaak nog moet nalopen met een excentrische machine, om hologrammen te verwijderen.

Kenmerken roterende polijstmachine:

Ons advies

We hopen dat we je met deze uitleg wat meer duidelijkheid hebben gegeven over de verschillen tussen een roterende en een excentrische polijstmachine. Ons advies voor de beginnende autopoetser: start met een excentrische machine, wanneer je meer ervaring hebt kun je altijd nog overstappen op een roterende polijstmachine.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 14 November 2014

https://www.ts24.nl/images/blog/ts24-legt-uit-polijsten.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Dit vind je misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"TS24, zet de klant op nr 1"

Bloem - Teamleider Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.