Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

Poetsen met TS24

 

TS24 poetsdag

Afgelopen zaterdag, 8 november, was het zover: de jaarlijkse TS24-poetsdag! Veel tips en tricks en nieuwe poetsproducten werden volop getest.

Poetsen en polijsten van je auto. Veel mensen willen het wel, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. Omdat wij als TS24 je graag optimaal willen adviseren hebben we afgelopen zaterdag onze (nieuwe) producten eens goed getest. Om ons daarbij te assisteren kregen we hulp en uitleg van Ronald Driessen (SONAX Nederland) en Mattis Lapaire (Autohaus Lapaire).

We starten de dag met wat uitleg over de te gebruiken producten. Wat gebruik je nu om je auto echt te reinigen? Welke stappen neem je in het polijstproces? Hoe zorg je dat je de lak van je auto optimaal verzorgt? Een rondje langs onze collega's leert dat iedereen hier veel van opgestoken heeft en met goede moed aan de slag gaat!

Kleien van de autolak

Het wassen van de auto is vooraf al gedaan. We kunnen dus, na het afplakken van al het plastic en rubber, direct met kleien beginnen. Dit levert meteen wat gegrinnik op. Als je niet bekend bent met de noodzaak van kleien en het resultaat wat het oplevert is dat ook niet zo gek. Je wrijft toch met iets wat lijkt op kinderklei over je auto. Wanneer we echter een stukje gekleid hebben zien we het verschil direct. De klei is pikzwart, de lak echter spiegelglad. Het beoogde resultaat!

de autolak vuilvrij maken met klei

Polijsten: meer keuze dan je (misschien) denkt

De volgende stap is polijsten. Naast dat er een breed arsenaal aan polijstmiddelen tot je beschikking kan staan, kun je ook nog kiezen voor handmatig of machinaal polijsten. Wij hebben gekozen voor het laatste. Maar met die keuze ben je er ook nog niet. Ga je namelijk voor een excentrische polijstmachine of een roterende? Het verschil zit 'm in de manier van ronddraaien. Een excentrische polijstmachine draait niet alleen rond, maar heeft ook een uitslag naar links en rechts. Een roterende machine draait alleen rond. Waar je voorkeur ligt kun je alleen ondervinden door beide machines uit te proberen.

Je hele auto polijsten is best een tijdrovende klus. Omdat de auto’s die wij tot onze beschikking hadden aardig wat ‘TLC’ konden gebruiken, hebben wij alle stappen doorlopen. We zijn gestart met een grof polijstmiddel, op een grove schijf, en zijn alle polijststappen afgegaan tot het fijne polijstmiddel (finish) met een fijne schijf.

Wax: de voeding voor je lak

Als je auto er dan zo mooi bij staat wil je natuurlijk ook dat hij een tijdje zo blijft. Om te zorgen dat de lak goed beschermd is en blijft is het noodzakelijk de lak te voeden. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar een natuurlijke ‘Carnauba’-wax. Omdat deze zich makkelijk laat combineren met andere poetsproducten op natuurlijke basis.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wax op synthetische basis. Deze werkt net zo goed, echter moet je er rekening mee houden dat waxen op synthetische basis over het algemeen niet samengaan met natuurlijke producten. Wil je dus graag een sealer of glaze gebruiken, zorg er dan voor dat deze ook op synthetische basis is.

Veel geleerd en getest, met verbluffende resultaten

Wij hebben onze poetsdag als een succesvolle dag ervaren. Collega’s die nog niet zo bekend waren met het poetsen en polijsten van hun auto waren verbaasd over de behaalde resultaten. De nieuwe producten, van onder andere SONAX Pro, hebben ons allemaal overtuigd van hun kunnen. Deze zul je dus binnenkort ook terugvinden in de shop.

Wil je zelf aan de slag met poetsen en polijsten? Dan heeft Mattis (Autohaus Lapaire) nog een hele belangrijke tip voor je: veel, heel veel, geduld. Dat zorgt voor de beste resultaten.

Wij zijn ook benieuwd naar jullie tips! Wat is jouw beste tip voor (beginnende) poetsers en polijsters? Wat is je favoriete product? We horen het graag!


Compilatie poetsdag TS24-team

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 12 November 2014

https://www.ts24.nl/images/blog/ts24-poetsdag-header.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Dit vind je misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Samen maken we het mooi makkelijk"

Ruud - Directeur

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.