Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

Bladeren opruimen - Met gemak de tuin bladvrij | TS24 helpt!

 

Met gemak de tuin bladvrij maken

De bladeren vallen van de bomen, wat vaak zorgt voor overlast. TS24 legt uit hoe je de bladeren kunt opruimen en met gemak jouw tuin bladvrij maakt!

Het wordt kouder, de bladeren vallen van de bomen en zorgen voor een hoop rotzooi in de tuin. Beplanting en bloembedden en zijn erg hard gegroeid en uitgebloeid dankzij de wisselvallige weersomstandigheden. Vooral wanneer je een gazon of grasmat hebt, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je de tuin bladvrij maakt. Wanneer je bladeren laat liggen, vangt het gazon onvoldoende zonlicht op. Het gevolg hiervan is dat het gras bruin wordt en afsterft.

Om deze vervelende situatie te voorkomen, tref je de juiste voorbereiding in de herfst, en zorg je ervoor dat je gazon en heg bladvrij blijft. Vooral wanneer je tuin voorzien is van een of meerdere bomen, is het een hele klus om de tuin bladvrij te houden. Veelal wil je hier zo min mogelijk tijd aan besteden en is het gebruik van een bladblazer of bladzuiger een veel gewenste oplossing voor het bladvrij maken van je tuin.

Bladblazer maakt bladeren opruimen makkelijk!

Voordat je besluit op welke manier je de tuin bladvrij wilt maken, is het verstandig om te kijken naar de verschillende mogelijkheden en specificaties. Bladblazers en bladzuigers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, bijvoorbeeld als bladblazer en bladzuiger in één of uitgerust met een hakselfunctie. Houd rekening met je persoonlijke wensen, houd rekening met het gewicht dat je met je meedraagt en de aandrijving die voor jou gewenst is.

Gewone bladblazer:
Een enkele bladblazer is veelal licht van gewicht, waardoor het bladvrij maken van je tuin weinig inspanning vergt. De bladeren blaas je op één hoop, waarna je deze opruimt met behulp van andere tuingereedschappen, zoals een schep en kruiwagen.

Bladblazer met zuigfunctie en opvangzak:
Het grootste voordeel van een bladblazer met zuigfunctie is dat het blad wordt opgevangen en je dit later niet hoeft op te vegen. Hoe groter de opvangzak, hoe meer bladeren je kunt opzuigen. Veelal zijn deze bladzuigers voorzien van een verstelbare schouderband waardoor je rug minder belast wordt. Zo zorg je ervoor dat je de tuin bladvrij maakt op een ergonomisch verantwoorde manier.

Multifunctionele bladblazer:
Een bladblazer met zuigfunctie en hakselfunctie maakt de bladeren klein waardoor je grotere hoeveelheden op kunt zuigen. Deze verkleining wordt weergegeven onder het begrip ‘hakselreductieverhouding’. Wanneer de haksel reductieverhouding 10:1 is en de bladzuiger is uitgerust met een opvangzak van 50 liter, kun je 500 liter aan bladeren opzuigen. De versnipperaar reduceert het volume van 10 tot 1, wat voorkomt dat je de opvangzak om de haverklap moet legen. Het is immers je wens om met gemak de tuin bladvrij te maken.

Motor en aandrijving: verschillende mogelijkheden


Met een benzine bladblazer zonder opvangzak bladeren opruimen

Zoals eerder benoemd zijn er bladblazers met extra functies, waarmee je de tuin met gemak bladvrij maakt. Daarnaast zijn er drie verschillende aandrijvingsmogelijkheden. Elke aandrijving heeft zijn voor- en nadelen, welke je goed met elkaar af moet wegen.

Accu bladblazer
Het grootste voordeel van een accu bladblazer is dat je snoervrij kunt werken. Zo is de bewegingsvrijheid groter en is een accu bladblazer vaak licht van gewicht. Een accu bladblazer is in veel gevallen handzaam, maar heeft vaak wel een korte werkduur, aangezien de accu om de zoveel tijd moet worden opgeladen. We raden aan om daar bij het gebruik van een accugereedschappen extra rekening mee te houden.

Elektrische bladblazers en bladzuigers:
Het grootste voordeel van een accu bladblazer is dat je snoervrij kunt werken. Zo is de bewegingsvrijheid groter en is een accu bladblazer vaak licht van gewicht. Een accu bladblazer is in veel gevallen handzaam, maar heeft vaak wel een korte werkduur, aangezien de accu om de zoveel tijd moet worden opgeladen. We raden aan om daar bij het gebruik van een accugereedschappen extra rekening mee te houden.

Benzine bladblazers en bladzuigers:
Benzine bladblazers en bladzuigers zijn veelal voorzien van een sterke 2-takt motor. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe de brandstof bijvullen. Wanneer je geen elektriciteitsvoorziening in de tuin hebt en het liefst zonder snoer wilt werken, is een benzine bladblazer de juiste oplossing.

  
Bladeren opruimen zonder snoer met de accu bladblazer

De PowerPlus Benzine Bladblazer/Zuiger POWXG4050 30CC

De PowerPlus Benzine Bladblazer/Zuiger POWXG4050 30CC is een zeer geschikte bladblazer met zuigfunctie en hakselfunctie, waardoor je de tuin met gemak bladvrij maakt. Wil je graag meer informatie over hoe je de tuin geheel bladvrij krijgt met deze benzine bladblazer? Hoe je deze meest verkochte bladblazer moet gebruiken en onderhouden, lees je in onze How-To.

In onze How-to laten we je stap-voor-stap zien hoe je deze benzine bladblazer/zuiger gebruikt en onderhoudt!

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 07 Oktober 2014

https://www.ts24.nl/images/blog/bladeren_in_de_tuin_opruimen.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Altijd een antwoord en oplossing paraat"

Suzan - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.