Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Effectief onkruid bestrijden in je tuin? | TS24 legt het uit!

 

Bestrijd onkruid op een effectieve manier?

Onkruid bestrijden in je tuin kan op vele manieren, maar hoe bestrijd je onkruid effectief? TS24 legt het je precies uit en geeft tips!

Wanneer er af en toe een regenbui valt en de temperatuur in de lente stijgt, komen alle mooie planten en bloemen weer in bloei te staan. Echter betekent dit ook dat het onkruid weer begint te groeien. Onkruid zorgt ervoor dat bloembakken en tuinpaden een onverzorgd uiterlijk krijgen en wanneer dit wekelijks terug blijft komen, is dit erg vervelend.

Consequent onkruid bestrijden en bijhouden is vaak arbeidsintensief en neemt veel tijd in beslag. Je tuin onkruidvrij houden en hierbij zo min mogelijk werk te hoeven verzetten, is een grote wens voor veel tuinliefhebbers en doe-het-zelvers. Onkruidwieden is nou eenmaal niet het leukste klusje in de tuin..

Verschillende soorten onkruid bestrijden

Voordat je besluit op welke manier je het onkruid bestrijdt, is het belangrijk om rekening te houden met het soort en type onkruid waar je mee te maken hebt. Eenjarig onkruid is gemakkelijk te bestrijden en is nog niet diep geworteld, waardoor vaak wieden al voldoende is en je geen andere middelen hoeft te gebruiken.

Bestrijd hardnekkig onkruid effectief

Wanneer je hardnekkiger onkruid wilt bestrijden, zoals de Grote Weegbree of de Melkdistel, is het belangrijk om rekening te houden met diepere wortels. Ook de brandnetel zorgt voor veel ongenoegen. Deze hardnekkige onkruidsoorten zullen op een effectieve manier bestreden moeten worden.

Eenjarige onkruidsoorten:
Eenjarige onkruidsoorten zijn eenvoudig met de hand te verwijderen, omdat deze niet diepgeworteld zijn. Let erop dat je bij het onkruid wieden ook de wortel verwijderd, zodat het onkruid niet binnen enkele dagen terug komt.

Hardnekkige onkruidsoorten:
Hardnekkige onkruidsoorten kun je op verschillende manieren bestrijden. De meest gebruikte huis-, tuin- en keukenmanier is het gebruik van puur azijn. Hiermee zorg je ervoor dat de bladeren van het onkruid en de wortels afsterven. Helaas zorgt het gebruik van azijn dat omliggende mooie planten ook beschadigd raken. Wanneer je huisdieren hebt is het gebruik van azijn niet de beste oplossing, omdat dit schadelijk kan zijn voor het dier. Omdat het bestrijden van hardnekkig onkruid lastig is, behandelen we een aantal methodes om het onkruid effectief te bestrijden.

Hoe kun je hardnekkig onkruid effectief én gemakkelijk bestrijden?

Naast het gebruik van puur azijn, zijn er een tal van mogelijkheden om onkruid te bestrijden. Om je terras en tuin weer die mooie uitstraling te geven als voorheen en het hardnekkige onkruid voor langere tijd te bestrijden, hebben wij een aantal methodes op een rijtje gezet:

Heet waterreiniger
Een heet waterreiniger is een handig hulpmiddel om onkruid te verdelgen. Het onkruid sterft af, omdat de plantjes niet tegen het hete water kunnen. Helaas worden hierbij de wortels niet meegenomen en zal het onkruid binnen enkele dagen weer terug groeien.

Onkruid wieden met de hand
Het bestrijden van onkruid gebeurt vaak met het welbekende krabbertje, waarbij je de wortel met het onkruid de grond uit trekt. Dit is een effectieve, maar arbeidsintensieve manier waarbij je vaak lang bezig bent. Tevens kan dit voor rugklachten zorgen.

Elektrische onkruidborstel
Met een elektrische onkruidborstel hoef je niet meer te bukken en te ploeteren om het onkruid te bestrijden. Al lopend zorg je ervoor dat het onkruid los komt van de tegels, waarbij je de steel vaak kunt verstellen op hoogte. Het nadeel hiervan is dat je van een afstand niet kunt bepalen of je de wortel ook meetrekt. Bij het gebruik van een onkruidborstel moet je dit wel goed in de gaten houden.

Gasbrander en onkruidbrander
Een gasbrander is geschikt voor veel doeleinden, zoals het isoleren van daken, bestrijden van mierennesten, maar ook voor het bestrijden van onkruid. Met de gasbrander verwijder je ongewenste aanslag op terrassen, paden en opritten op een gemakkelijke manier. De gasbrander zorgt ervoor dat de wandcellen van het onkruidplantje open barsten. Het plantje verwelkt, verkleurt en sterft af. Dit zal ongeveer om de paar weken (twee à drie weken) herhaald moeten worden. Het wortelstelsel raakt na een paar keer onkruidbranden compleet uitgeput, omdat het geen vocht meer kan opnemen en zijn kracht verliest. Op deze effectieve manier zorg je ervoor dat het onkruid bestreden wordt.

De CFH PZ6000 Piezo Gasbrander Onkruidbrander

De CFH PZ6000 is een zeer geschikte gasbrander om effectief je onkruid te bestrijden. Wil je graag meer informatie over hoe gemakkelijk je onkruid kunt bestrijden met deze gasbrander? Hoe je de meest effectieve gasbrander moet gebruiken lees je in onze How-To.

In de onze How-To laten we je stap-voor-stap zien hoe je makkelijk onkruid verwijderd met een een gasbrander!

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 11 Augustus 2014

https://www.ts24.nl/images/blog/gasbranders/gasbranders-blog-header.jpg

Deel deze blog

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Service is snel, bij TS24.nl"

Timmy - Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.