Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen Nederland gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro.
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 50 euro.

Gazon onderhouden, hoe moet ik dat doen?

 

Een goed onderhouden gazon

Met welke grasmaaier onderhoud ik mijn gazon?  Een klein hoekje gras of grote weide? Een elektrische of benzinemaaier? Een simpele keuze na deze blog!

Het wordt warmer weer, het regent wekelijks en dan groeit je grasmat als kool. Het is van belang om je gazon wekelijks te onderhouden, omdat het anders te lang wordt om het gemakkelijk te maaien. Tevens is het belangrijk om je grasmat gezond te houden en het juiste ritme te vinden om je gazon te onderhouden.

Als het gras begint te groeien, komt het in het zogenaamde groeiseizoen. En in dit seizoen moet het gazon regelmatig onderhouden worden. In de periode van april tot en met oktober kun je het gras daarom het beste wekelijks bijhouden. Dit kun je het beste doen wanneer het gras helemaal droog is. Dit maakt het onderhouden van je gazon een stuk gemakkelijker.

Je kunt ervoor kiezen om je gazon te onderhouden met een verticuteermachine, waarbij je alle losse mos wegtrekt. Daarnaast is het handig om de zijkanten van het gazon bij te houden met een grasschaar. Maar de beste manier om je gazon te onderhouden is het gebruik van een grasmaaier, waarmee je kleine, maar ook grote gazons gemakkelijk kort houdt. 

Gazon onderhouden: hoe kort maai je het gras?

Gras hoeft niet zo kort mogelijk gemaaid te worden. Helemaal als het zomers warm is wil je dit juist liever niet. Hierdoor voorkom je verbranding en uitdroging. Daarnaast vergroot je de kans op beschadigde en lelijke plekken en wordt het moeilijker om je gazon te onderhouden. Voor de diverse grassoorten gelden ook verschillende maailengtes. Het ene gras is immers sterker dan het andere en kan daarom korter worden gemaaid. Een handige vuistregel bij het onderhouden van je gazon: haal maximaal één derde van de totale lengte af.

Siergras: maaien op 2 centimeter
Schaduwgras: maaien op 2 centimeter
Speelgras: maaien op minimaal 3 en maximaal 5 centimeter

Extra functies om je gazon nog beter te onderhouden

Sommige grasmaaiers werken recht toe, recht aan. Er zijn echter ook grasmaaiers op de markt met handige extra functies voor het perfect maaien van je gazon. Veel grasmaaiers zijn bijvoorbeeld uitgerust met een zogenaamde centrale hoogte insteller. Hiermee kun je heel eenvoudig de maaihoogte instellen, zonder per wiel te moeten veranderen van hoogte.

Ook het zogenaamde mulching is een veelvoorkomende extra functie. Hiermee wordt het gras zo fijn gemalen dat je het direct als meststof kunt gebruiken voor je gazon. Er komt dan ook geen opvangbak meer aan te pas.

De zwaardere grasmaaiers zijn tegenwoordig steeds vaker uitgerust met ‘zelftractie’, achterwielaandrijving. Deze functie zorgt ervoor dat de grasmaaier zelfrijdend is, meestal met een maximum snelheid van zo’n 2 of 3 km per uur. Ideaal, want een zware grasmaaier wordt zo een stuk makkelijker hanteerbaar! Je gazon onderhouden doe je dan met plezier.

Wil je meer lezen over achterwiel aandrijving op je grasmaaier?

De Güde Eco Wheeler 415 is voorzien van achterwiel aandrijving en ook nog eens gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Je gazon onderhouden met de Eco Wheeler grasmaaier is heel gemakkelijk.

Lees onze How-To ‘Grasmaaien met de Eco Wheeler’ om dit zelf te ontdekken.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 20 Juni 2014

https://www.ts24.nl/images/blog/gazon_onderhoud/0_Bannerblog_gazononderhouden.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats je opmerking

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Miauw!"

Baco - Manager ontstressen

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.