Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Mijn terras aangenaam verwarmen?

 

Verwarm je terras en maak het gezellig met een terrasverwarmer.

Je patio of terras verwarmen? Daarvoor zijn verschillende manieren: Elektrisch, gas, halogeen en infrarood. We leggen je de verschillen uit!

Met diverse soorten terrasverwarmers het terras verwarmen

Een terras kun je op diverse manieren verwarmen. Natuurlijk is het uiterlijk van een terrasverwarmer belangrijk. Hoeveel warmte de heater geeft is echter nog belangrijker. Terrasverwarmers zijn werkzaam met behulp van elektra, gas en met infrarood lampen. Elke terrasverwarming heeft zo zijn specifieke eigenschappen    en voordelen, die we hieronder zullen behandelen.

Elektrische terrasverwarmers
Een elektrische terrasverwarmer werkt, het spreekt voor zich, op elektriciteit. De terrasheater is aan te sluiten op het stroomnet waardoor je direct geniet van aangename warmte. Een elektrische terrasverwarmer is leverbaar in diverse sterkten. De lichtste heater levert een vermogen van 600 Watt, terwijl de sterkste variant maar liefst 2500 Watt levert. Met recht voor elk wat wils!

Terrasverwarmers op gas
Met een terrasverwarmer op gas houd je helemaal zelf in de gaten hoeveel energie je verbruikt. Met een terrasheater op gas ben je vaak wat duurder uit dan bij een elektrische terrasverwarmer. Echter is een heater op gas wel een stuk krachtiger. Hierdoor ben je in relatieve zin goedkoper uit. Een terrasverwarmer op gas is altijd een staande heater, waardoor je meer plaatsingsruimte kwijt bent. Met een maximaal vermogen van gemiddeld 12.000 Watt is het wel op en top genieten op je terras!

Infraroodlampen
Bijna alle elektrische terrasverwarmers werken met hoogwaardige infraroodlampen. De ene lamp is echter de andere niet. Het grootste verschil zit in de golflengte van de lampen. Hoe korter de golf, hoe effectiever de warmte. De warmte van een terrasverwarmer trekt dan dieper je lichaam in, is op een grotere af  stand voelbaar en verwaait bijna niet. Zogenaamde Quarts-lampen hebben een midden-golf, halogeen lampen genereren een korte-golf en met Golden halogeen heb je een ultra effectieve korte-golf terrasverwarmer.

Voordelen van het verwarmen van je terras

Om het lekker warm te krijgen als je buiten zit is het niet nodig je hele terras van verwarming te voorzien. Doordat een terrasverwarmer hele gerichte warmte kan geven doet het aantal vierkante meters van je terras er niet meer toe, jij zit er altijd lekker warm bij. Een ander groot voordeel is dat de temperatuur of wind geen spelbreker meer is op een gezellige avond. Dankzij een terrasverwarmer kun je nog uren buiten blijven zitten en genieten van je gezelschap.

Waarmee houd je rekening bij het aanschaffen van terrasverwarming?

Bij het aanschaffen van een terrasheater moet je je afvragen of je voldoende vermogen beschikbaar hebt om een elektrische heater aan te sluiten. Tevens moet je bepalen waar je de terrasverwarming zou willen neerzetten of ophangen. Heel belangrijk is te weten dat niet alle terrasheaters volledig waterdicht zijn en dus deels onder een afdakje moeten hangen.

Wil je niet afhankelijk zijn van plaats of ruimte? Kies dan voor de stijlvolle Eurom Flame Heater, werkzaam op gas en overal te plaatsen. Bekijk onze How-To ‘Hoe moet ik mijn terras verwarmen?’ om te zien hoe de Flame Heater aangesloten moet worden.

 Sfeer en warmte op je terras met de Eurom Flameheater

 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 06 Juni 2014

https://www.ts24.nl/images/blog/juni_terrasverwarming/welke_terrasverwarmer_heb_ik_nodig.jpg

Deel deze blog

Dit vind je misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"Miauw!"

Baco - Manager ontstressen

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.